Zdravje

Tudi poletni dnevi so primerni za laserske korekcije vida

S.R.
5. 7. 2013, 11.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Center Optical Express iz Zagreba korak bliže slovenskim pacientom s slovensko spletno stranjo. Ugodna ponudba laserskih posegov bo trajala celo poletje.

Pristop

V centru Optical Express v Zagrebu z laserji najnovejše generacije uspešno rešujejo kratkovidnost, daljnovidnost, astigmatizem in starostno daljnovidnost. Laserske korekcije vida so popolnoma varen poseg tudi v poletnem času. V enem tednu oftalmologi Skupine Optical Expressa opravijo več posegov kot ostale klinike za laserske korekcije vida v Evropi, in prav to jih, skupaj s kakovostno storitvijo, uvršča na prvo mesto v Evropi. Najbliže Sloveniji je Optical Express v Zagrebu, ki ga številni Slovenci že poznajo. Sedaj pa so naročila omogočili še na spletni strani v slovenskem jeziku www.vidimvec.si, kjer so na voljo tudi informacije o laserskih posegih.

Pristop

Številni ljudje, ki nosijo leče ali očala, se v poletnih dneh srečajo s težavami, ko želijo aktivno preživeti svoj dopust. Pa vendar je tudi poletje primeren čas za lasersko korekcijo vida, saj se po posegu vid izboljša že v dveh dneh, rešitev pa je trajna. Napredek tehnologije je omogočil, da so laserske operacije oči popolnoma varne in hitre. V centru Optical Express v Zagrebu laserske korekcije vida opravljajo z laserji najnovejše generacije. Tehnologija laserskih posegov je zelo prefinjena in velja za eno najbolj varnih. Postopek je neboleč, v centru Optical Express pa operacije opravljajo vrhunski kirurgi svetovnega ugleda, ki so opravili že več kot 1.000.000 posegov ob pomoči napredne laserske tehnologije, ki jo je za korekcije vida astronavtov odobrila tudi NASA.

Pristop

Ana Kričković, vodja zagrebške klinike, pojasnjuje: »V Optical Expressu za laserske korekcije vida uporabljamo excimer laser VISX S4IR CustomVue, ki ima nežen, hladen žarek, zaradi česar z roženice odstrani manj tkiva kot večina drugih laserjev, ter IntraLase femtosekundni laser za operacijo roženičnega poklopca, ki pripomore k večji preciznosti, natančnosti in hitrosti posega. Vsi laserji Optical Expressa pa so opremljeni tudi z napredno »eye-tracking« tehnologijo za spremljanje premikov oči. Tako so operacije oči varne in zanesljive, saj zagotavljajo natančen poseg, ne glede na premike oči med operacijo.« Pacientom pa nudijo tudi celostno oskrbo in si prizadevajo, da so jim stalno na voljo tudi po operaciji, saj na tak način spremljajo potek zdravljenja, še dodaja Kričkovićeva. Kakovostne in varne posege pa zagotavljajo tudi zaradi stalnega izobraževanje kirurgov in stalne izmenjave znanj med klinikami v Skupini Optical Express.

V zagrebški kliniki Optical Express se naroča tudi veliko Slovencev. »Prav zato smo se odločili, da jim olajšamo postopek naročanja in dostop do osnovnih informacij o posegih z vzpostavitvijo spletne strani v slovenščini,« o približevanju svojih posegov preko državne meje pravi Kričkovićeva. Za to poletje so pripravili posebne popuste laserskih korekcij vida. Med 1. julijem in 31. avgustom bo laserski poseg stal že od 600 evrov dalje za eno oko. Na pregled pa se lahko Slovenci naročijo tudi na spletni strani www.vidimvec.si. Center Optical Express iz Zagreba je del Skupine Optical Express, ki je bil ustanovljen leta 1991 v Veliki Britaniji in po svetu združuje več kot 200 klinik ter je danes vodilna evropska skupina v refrakcijski kirurgiji. S svojimi storitvami so prisotni tako v Veliki Britaniji kot tudi na Irskem, na Hrvaškem, v Nemčiji, Franciji in na Nizozemskem. Vsi oftalmologi iz skupine so specialisti za področje refrakcijske kirurgije. Vsako leto jih potrdi Mednarodni svetovalni odbor za medicino (IMAB), katerega člani so vodilni svetovni kirurgi in strokovnjaki za refrakcijsko kirurgijo.

Pristop