Zanimivosti

Bolj natančna in z daljšo avtonomijo od Applove ure!

Vsebino omogoča Sidera
27. 6. 2024, 15.17
Posodobljeno: 3. 7. 2024, 13.35
Deli članek:

Pametna ura je v ospredju znanstveno utemeljenih pristopov za doseganje uravnoteženega in zdravega življenjskega sloga.

Foto: Ivan Valtl

Huawei Watch Fit 3 poleg občutka za estetiko vključuje vrsto funkcij, zaradi katerih je popolna za vse, ki iščejo znanstveno utemeljen pristop za spremljanje zdravja.

Nova pametna ura s kvadratnim ohišjem in obsežnim zaslonom ponuja sodobno estetiko, ki se ujema s sodobnimi modnimi trendi. Z debelino 9,9 milimetra in težo 26 gramov je bistveno lažja in tanjša od pametne ure Apple Watch, ki je debela 10,7 milimetra in tehta, odvisno od velikosti, med 26,4 in 32,9 grama. Poudarek na tanjši in lažji zasnovi zagotavlja udobnejše nošenje cel dan in predvsem ponoči, da ura lahko spremlja in analizira spanje. Huawei Watch Fit 3 ima nov mehanizem za pripenjanje paščkov, ki omogoča, da z enim pritiskom odstranite obstoječega in uro prilagodite razpoloženju ali modnemu slogu.

Svetlejši in brezmejnejši zaslon

4,6-centimetrski (1,82-palčni) zaslon AMOLED je večji od zaslonov Applovih neposrednih tekmic. Celo fizično večji model Apple Watch SE s 44-milimetrskim ohišjem ima zgolj 4,5-centimetrski (1,78-palčni) zaslon, ki je še manjši na modelu s 40-milimetrskim ohišjem (4-centimetrski oziroma 1,57-palčni). Poleg tega Huaweieva nova pametna ura zagotavlja gostoto 347 pik na palec in izredno svetilnost 1500 kandel za odlično čitljivost v vseh svetlobnih razmerah. Za razliko od omenjene Applove ure Huawei Watch Fit 3 podpira funkcijo vedno prižganega zaslona (AOD), kar pomeni, da boste na zaslonu ure vedno videli pomembne podatke ali čudovite digitalne številčnice, ne le takrat, ko uro vklopite z dvigom roke ali pritiskom na krono.

Beleženje športa in spremljanje zdravja

Huawei Watch Fit 3 se odlikuje s sledenjem zdravju in telesni pripravljenosti, saj ponuja 102 športna načina, vključno z novostmi, kot so tek na progi, košarka, e-šport in drugi, kar močno presega 81 načinov Applove ure. Opremljena je z na znanstvenih načelih temelječo tehnologijo za spremljanje in analizo spanja Huawei TruSleep 4.0 ter nadgrajeno tehnologijo spremljanja srčnega utripa Huawei TruSeen 5.5+, ki si ju deli z drugimi pametnimi urami Huawei, kot sta Watch 4 Pro Space Edition in športna zapestnica Huawei Band 9. Posebnost je funkcija spremljanja dihanja med spanjem, česar Applova ura ni sposobna. S kombinacijo omenjenih tehnologij in visoko zmogljivega optičnega tipala (PPG) ves čas spremlja več telesnih znakov, kot sta srčni utrip in nasičenost kisika v krvi, da bi ocenila stopnjo tveganja zaradi zaznanih motenj v dihanju.

Aplikacija Ostani v kondiciji, ki smo jo prvič srečali na urah družine Huawei Watch GT 4, je pridobila sposobnost prehranske analize. Funkcija uvaja pomočnika na zapestju, ki bo bdel nad prehranjevalnimi navadami in uravnaval telesno težo na podlagi znanstvenih načel. Ravno tako je nadgrajeno spodbujanje h gibanju, na podlagi pametnih priporočil (Smart Suggestion). Kadar dnevni cilji, ki jih merijo obroči aktivnosti, ne bodo doseženi, bo ura predlagala trajanje in vrsto vadbe usklajeno z navadami in vremenskimi razmerami, saj vas bo poznala bolje kot kateri koli osebni trener.

Apple Watch SE že v izhodišču ne podpira funkcij za upravljanje kalorij in telesne teže, kar zožuje število podatkov, ki jih spremlja. To pomeni, da boste morali za vsakodnevno upravljanje teže in spremljanje porabe energije prenesti in uporabljati dodatne aplikacije.

Dolga življenjska doba baterije

Največja razlika med omenjenima urama se skriva v življenjski dobi baterije. Huawei Watch Fit 3 ponuja do 10 dni delovanja z enim polnjenjem, medtem ko Apple Watch SE zdrži le 18 ur. To dopolnjuje funkcija hitrega polnjenja, pri kateri lahko s samo 10-minutnim polnjenjem zagotovite celodnevno uporabo. Obenem se ura Huaweia ponaša z združljivostjo z napravami, na katerih tečeta operacijska sistema iOS ali Android, za razliko od ure Apple Watch SE, ki je omejena na iOS. Široka združljivost samo še povečuje njeno privlačnost, ki pride najbolj do izraza, ko je povezana z vrhunskim pametnim telefonom, kot je Huawei Pura 70 Pro in brezžičnimi slušalkami Huawei FreeBuds 6i.

Slog, tehnologija in dolgoživost vse v enem

Huawei Watch Fit 3 izstopa kot pametna ura, ki učinkovito združuje slog, tehnologijo in dolgoživost ter zadovoljuje potrebe sodobnih potrošnikov, ki se zavedajo svojega zdravja. Njene prednosti na področju kakovosti zaslona, sledenja zdravju in telesni pripravljenosti ter življenjske dobe baterije skupaj z elegantnim dizajnom in združljivostjo z različnimi platformami so prepričljiva izbira v primerjavi z uro Apple Watch SE.

Foto: Ivan Valtl