Odprto delovno mesto na dvoru

Na britanskem dvoru kralja Karla iščejo kuharja, za kandidata imajo zanimive zahteve

A. M.
13. 3. 2024, 16.42
Posodobljeno: 13. 3. 2024, 16.42
Deli članek:

Britanski kralj Karel III išče novega kuharja. Na spletni strani kraljeve družine se je pojavil zaposlitveni oglas, v katerem iščejo novega kraljevega kuharja, z enim pomembnim opozorilom – kandidat mora imeti rad potovanja.

Profimedia
Kralj Karel III išče novega kuharja.

Čeprav bo novi kuhar v glavnem delal v Buckinghamski palači, mora biti pripravljen potovati in kuhati tudi v drugih kraljevih rezidencah, kot sta grad Balmoral in palača Holyroodhouse na Škotskem. Novemu uslužbencu kraljeve družine bodo zagotovili nastanitev in prehrano, od njega se pričakuje, da bo delal v uspešni ekipi in kuhal po najvišjih standardih, ter sestavljal sezonske menije iz pridelkov z lokalnih kmetij.

V oglasu je bilo poudarjeno, da so zaželene izkušnje v restavraciji s 5 zvezdicami, pa tudi izkušnje v klasični francoski kuhinji. Za plačilo so zapisali, da je 'konkurenčno', prijave pa se zaključijo 1. aprila.

Kralj Karel je glede prehrane precej poseben

Bodoči zaposleni mora vedeti, da kralj Karel III hrani daje velik pomen. Že vse življenje se drži zdravega načina prehranjevanja, znano pa je tudi, da ne je kosila. Pred leti je želel postati vegan, a se je nato odločil za kompromis. Dva dni na teden ne je mesa, en dan na teden pa ne uživa mlečnih izdelkov.

Po zajtrku, najpogosteje sestavljenem iz sadja, oreščkov, semen, kuhanih jajc in skodelice čaja, kralj ne bo zaužil ničesar do 17. ure popoldan, ko si bo najverjetneje privoščil sendvič in košček peciva, ter spil čaj, poroča Telegraph. Karel se, kadar je le mogoče, izogiba tudi banketom, tako doma kot v tujini.

Da zmanjša možnosti za zastrupitev s hrano vedno potuje s svojim kuharjem

Oglas navaja, da mora biti novi kuhar pripravljen potovati, ker kralj zaradi varnosti vedno potuje s svojim osebnim kuharjem. Poleg tega ima na potovanjih v tujino s seboj tudi lastno zalogo žganih pijač in najraje pije suhi martini.