Zanimivosti

Cena Bitcoina se je v 24 urah dvignila za 10 % - Čas za nakup Bitcoina ali te zelene alternative?

Oglasno sporočilo
15. 3. 2024, 08.18
Posodobljeno: 26. 3. 2024, 12.20
Deli članek:

V zadnjih 24 urah je cena Bitcoina poskočila za 2,6 % in dosegla 66.687 dolarjev, k čemur je pripomogel tudi izjemen 68-odstotni porast obsega trgovanja, ki zdaj znaša 78 milijard dolarjev.

Bitcoin je trenutno tik pred tem, da preseže najvišjo vrednost vseh časov, k čemur ga spodbuja izjemno optimistično razpoloženje na trgu. To razpoloženje se zlasti odraža v indeksu kripto strahu in pohlepa, ki se je povzpel na 90, kar kaže na skrajni pohlep med vlagatelji. Čeprav ta porast kaže na tržno bujnost, je priporočljiva previdnost, saj lahko zaradi pretiranega optimizma trgovcev napoveduje bližajočo se korekcijo.

Obiščite predprodajo Green Bitcoin

Tehnična analiza: Potovanje Bitcoina do 69.000 dolarjev

Po konsolidaciji okoli meje 48.200 USD se je bikovski zagon Bitcoina okrepil in njegovo ceno pognal čez ključno mejo 65.000 USD. Predvsem je skok cene presegel 50 in 200-dnevno preprosto drsečo sredino (SMA), kar je utrdilo bikovsko stališče, ki ga dodatno podpira formacija zlatega križa pri 28.700 USD.

Ker se indeks relativne moči (RSI) trenutno giblje pri 83, kar je precej nad območjem prevelikega nakupa, ostaja pritisk na nakup še naprej močan. Trajni zagon bi lahko RSI potisnil višje v območje prevelikega nakupa, kar bi okrepilo bikovske obete za ceno Bitcoina.

Bikovska usmerjenost Bitcoina ostaja nedotaknjena, saj si prizadeva ponovno osvojiti najvišjo vrednost vseh časov 69.000 dolarjev. Nadaljnji nakupni pritisk bi lahko omogočil preboj čez to psihološko oviro in potencialno podaljšal dobiček proti ravni 72.000 USD.

Vendar je potrebna previdnost, saj bi se lahko sprožil medvedji preobrat, ki bi spodbudil umik proti območju podpore 60.000 USD, zlasti če bi RSI začel upadati.

Green Bitcoin (GBTC) kot trajnostna alternativa Bitcoinu?

Sredi skokovitega porasta Bitcoina vlagatelji preučujejo alternative, kot je Green Bitcoin (GBTC), žeton po vzoru BTC, vendar s poudarkom na okoljski trajnosti. GBTC, ki izkorišča mehanizem konsenza PoS (Proof-of-Stake) v Ethereumu, znatno zmanjša porabo energije v primerjavi z modelom PoW (Proof-of-Work) v Bitcoinu, s čimer odpravlja pomisleke glede emisij ogljika.

GBTC ponuja edinstven igralni model zelenega stavljenja, ki uporabnikom omogoča, da z napovedovanjem gibanja cene Bitcoina zaslužijo nagrade. Z mehanizmom dnevne ponastavitve lahko uporabniki nenehno sodelujejo in pridobivajo nagrade na podlagi natančnosti svojih napovedi.

Vlagatelji lahko sodelujejo v možnosti stavljenja GBTC, ki ponuja impresiven 194-odstotni letni donos (APY). S 27,5 % žetonov, ki so v dveh letih namenjeni za nagrade za stave, GBTC predstavlja donosno priložnost za pasivni dohodek.

Predprodaja GBTC je že zbrala 1,8 milijona dolarjev, žetoni pa so na voljo po ceni 0,6122 dolarja. Vendar se bo cena v štirih dneh kmalu zvišala, zato je treba zainteresirane vlagatelje pozvati, naj ukrepajo hitro. S podporo uglednih kriptonalitikov, ki napovedujejo potencialno 10-kratno rast ob zagonu, GBTC predstavlja vabljivo naložbeno perspektivo.

Če želite sodelovati, obiščite uradno spletno stran GBTC in zamenjajte ETH ali USDT za žetone z uporabo združljive digitalne denarnice ali kupite neposredno z bančno kartico.

Obiščite predprodajo Green Bitcoin

Potencial GBTC: izkoristite priložnost zaradi skokovitega vzpona Bitcoina in potenciala GBTC

Ker se Bitcoin vzpenja proti rekordnim vrednostim, imajo vlagatelji priložnost, da izkoristijo njegov zagon in hkrati raziščejo trajnostne alternative, kot je GBTC. S svojimi inovativnimi funkcijami in obetavnimi nagradami za vložke ponuja GBTC privlačno naložbeno pot v hitro razvijajoči se kripto pokrajini.