Zanimivosti

Naj lepotni trendi 2024

Tjaša Kokalj Jerala
27. 2. 2024, 17.00
Deli članek:

O naj lepotnih izdelkih leta po navadi govorimo ob izteku leta, zato zdaj napovedujemo naj lepotne trende leta 2024, ki jih bo vredno spremljati, morda tudi preizkusiti. Kateri je vaš najljubši?

dreamstime
Vrača se intenziven stil ličenja.

PEPTIDI IN PROTEINI

O peptidih poslušamo čedalje več in vse bolj pozorno. Peptidi so aminokisline, ki sestavljajo nekatere beljakovine, ključne za najboljše delovanje kože. Obstaja veliko različnih vrst peptidov, ki se uporabljajo v negi kože – od tistih, ki delujejo kot glasniki za signaliziranje celicam, da stimulirajo kolagen in elastin, do nevropeptidov, ki signalizirajo vašim obraznim mišicam, da se sprostijo in zgladijo gube. Čeprav nevropeptidi niso novost na trgu, strokovnjaki opažajo številne  inovacije pri tej vrsti peptidov. Ti lahko prinesejo pomembnejše rezultate kot trenutni nevropeptidi na trgu in so tako učinkoviti, da so lahko resnično alternativa botoksu.

ZABAVA S FERMENTACIJO

V nenehno razvijajočem se svetu biotehnologije smo priča prelomnemu razvoju pri uporabi fermentiranih sestavin. Proces se je začel v živilski industriji s pijačami, kot je kombuča, in s kislim kruhom, vendar kaže, da ima fermentacija številne prednosti tudi v negi kože. Od rastlin, vzgojenih v laboratoriju, do postbiotikov in fermentiranih aktivnih učinkovin za nego kože – biotehnologija in fermentacija bosta še naprej odpirali nove meje v trajnostnih in inovativnih formulacijah izdelkov.

POENOSTAVITEV LEPOTNE RUTINE

Tako imenovana racionalizacija je nov trend, ki vključuje poenostavitev vaše nege kože na tri ali štiri osnovne izdelke. Vse več ljudi postaja minimalistov za kožo, saj doma nimajo toliko časa za izvajanje lepotne rutine v desetih korakih. Poleg prihranka časa in denarja lahko taka nega kože potencialno prepreči tudi čezmerno luščenje ali uporabo nekompatibilnih aktivnih sestavin, ki so pregrobe za kožo, ali zmanjša učinke vsake od sestavine. Skratka, zmaga na vseh področjih!

LIČENJE IZ 90. LET PREJŠNJEGA STOLETJA

Lepotna industrija podoživlja lepotno podobo devetdesetih, po njej pa se ravnajo tudi lepotne navdušenke! Debelo črtalo za ustnice, močni, nič kaj subtilni videzi in rjava šminka – to so videzi, ki bodo prevladovali letu 2024. Seveda pa ne smemo pozabiti na tanjše obrvi.

BALET V SRCU

Številne modne zapovedi se zgledujejo po tem, kar nosijo baletke. V modnem svetu se je ta trend začel že lani, letos pa se je razširil še na lepotni svet. Pomislite na nežne pastelne barve, ki spominjajo na baletne kostume, in odtenke rožnate, bele in smetanaste barve v mat in bleščečih zaključkih. T. i. balletcore poudarja subtilne, a vpadljive poteze s poudarkom na naravni lepoti. Sploh je ves trend zastavljen zelo naravno.

LEPOTA UMETNE INTELEGENCE

Trg umetne inteligence (UI) v lepoti in kozmetiki je posel, vreden več milijard dolarjev. Strokovnjaki napovedujejo njegovo nadaljnjo hitro rast in predvidevajo, da bo do leta 2030 presegel 13 milijard dolarjev. Eden od primerov, pri katerih hodi lepotna industrija z roko v roki z umetno inteligenco, je Clockwork MiNiCURE, prvi popolnoma avtonomen robot za menjavo laka. Pripravite se, da boste priča več podjetjem, ki uvajajo robote za hitrejše in cenejše storitve, kot sta manikira in podaljševanje trepalnic.

MORSKE DEKLICE

S svojimi očarljivimi oceanskimi barvami je ta lepotni trend nadvse očarljiv, uteleša pa čudaške, svetleče se in pravljične tone, ki odsevajo svetlobo in se igrajo z njo. Lahko so bleščeče veke, poudarjena lica ali sijoče ustnice, trend morske deklice vključuje moker videz, valovite lase morske deklice, dodatke z biseri ali školjkami in kitke v slogu ribje kosti.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

revija Bodi zdrava
Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju!