Vsako drugo nedeljo

Radijke združile moči v novem podcastu Tisti dnevi v mesecu

R.T.
23. 11. 2023, 14.14
Posodobljeno: 23. 11. 2023, 14.22
Deli članek:

Mladi voditeljici Kaja Kovačič (Radio Antena) in Lara Tošić (Denis Avdić Show - Radio 1) sta skupaj še s tremi radijskimi sodelavkami, Vesno, Nino in Barbaro ustanovili podcast, kakršnega pri nas še ni bilo – ženske debate na 1001 način, z imenom Tisti dnevi v mesecu, ki ga lahko spremljamo na YouTube-u. Nova epizoda izide vsako drugo nedeljo ob 18. uri.

Uroš Bitenc
Osebna trenerka in podjetnica Patricia Pangeršič je spregovorila o lepotnih popravkih.

Pet deklet brez zadržkov odpira različne teme, ki so aktualne za nežnejši spol. Brez dlake na jeziku govorijo o odnosih, lepotnih popravkih, seksu, poroki, samskosti in še marsičem. Idejna vodja projekta in voditeljica podcasta je nekdanja izkušena televizijka Vesna Ban, ki se danes ukvarja z videoprodukcijo na omenjenih radijih.

»Ko smo s sodelavkami v redakciji odprle neko temo npr. o seksu, smo brez dlake na jeziku povedale, kaj si mislimo in se zelo nasmejale. Odločile smo se, da bomo to kar si večina le misli ali pa upa o tem debatirati le v zaprtem okolju, me povedale na glas,« razloži Vesna, ki je prav prvo epizodo namenila seksu oziroma koliko časa bi moral trajati seks.

Zajem zaslona YouTube
Dekleta iz podcasta Tisti dnevi v mesecu odkrito govorijo o ženskih temah,

»To je večna tema, saj je seks nekaj najbolj naravnega, vsi to počnemo ter se o tem pogovarjamo. Ampak večinoma potiho in pogosto le v ožjem, zaupnem krogu. Tudi pošaliti se v javnosti na to temo, je pogosto sporno. Ker še vedno marsikje žal velja, da je 'sramotno' - sploh za ženske- da bi se o tem pogovarjale na glas in povedale svoje mnenje. Me smo se odločile, da bomo. Ker se ob tem pogosto tudi zabavamo in verjamemo, da se marsikdo 'najde' v eni od nas. Ne čutimo potrebe, da se ljudje strinjajo z vsem kar povemo. Želimo pa si, da bi premaknile mejo v naši družbi do te mere, da ljudje ne bi obsojali že samo zato, ker se o tem ženske sploh upamo javno pogovarjati,« je odločna Vesna.

Dekleta se bodo dotaknila še številnih drugih tem, kot so diete, varanje, ličenje, materinstvo ter še in še.

»Ženskih tem nikoli ne zmanjka in mi bomo o njih govorile povsem iskreno,« dodajo dekleta v en glas, ki bodo v debato občasno povabile tudi znane Slovenke, da še dodatno popestrijo vroče debate. Prva je bila Patricia Pangeršič, ki je odkrito spregovorila o povečanju prsi.

O podcastu veliko govorijo tudi v obeh radijskih jutranjih programih, Antenin zajtrk in Denis Avdić Show, kjer Kaja in pripravnica Lara delita nekaj sladkorčkov iz posamezne epizode. Sicer pa zakulisje snemanja in vedno zabavna dekleta lahko spremljate tudi na njihovem Facebooku, Instagramu in TikToku, kjer so zelo aktivne.