Zanimivosti

Izlet za ljubezen, ki preživi vsak zavoj

Vsebino podpira: Petrol d. d.
27. 11. 2023, 09.09
Posodobljeno: 27. 11. 2023, 09.30
Deli članek:

Številni kotički Slovenije veljajo za hrame ljubezni. S kombinacijo mestne kulture in naravnih lepot lahko Maribor služi kot izvrstna izhodiščna točka za romantičen vikend, saj s svojo okolico nudi veliko več kot le dobro znane mestne znamenitosti. Poglejmo, katere točke se lahko znajdejo na vajinem seznamu za izlet.

Petrol d. d.

Otok ljubezni: ljubezen v naravi

Otok ljubezni pri Ižakovcih je pravljična oaza miru, ki jo objema reka Mura. Ta skriti biser, dostopen preko kamnitega mostu ali slikovitih lesenih brvi, ponuja popolno zatočišče za pare, ki želijo vsakodnevni vrvež pustiti za seboj. Obdajajo ga melodije narave, ki vabijo k raziskovanju skritih kotičkov otoka. Ta otok ni le naravna atrakcija, ampak tudi zakladnica zgodb in kulturne dediščine, kjer lahko odkrijeta skrivnosti preteklosti, medtem ko se sprehajata po mirnih poteh, obdana z avtohtono floro in favno.

Petrol d. d.

Cesta ljubezni: popotovanje skozi srce štajerskih vinogradov

Posebno mesto v srcih zaljubljencev zavzema cesta do Špičnika, ki se kot umetniško delo vije skozi vinograde in tam oblikuje nežno silhueto srca. Ta cesta ni le pot, ampak simbol romantičnega popotovanja. Ob vožnji skozi te čarobne krajine se lahko ustavita, sprehodita med trtami, uživata v degustacijah lokalnih vin in dovolita, da vaju prevzame romantika štajerskih vinogradov.

Petrol d. d.

Stolp ljubezni: ljubezen v višavah

Če želite svojo ljubezen ponesti še višje, pojdite na Stolp ljubezni pri Hrastjah na hribu Žusem. Kot nalašč je za pare, ki si želijo pustolovščine v naravi. Izdelan je iz dišečega macesnovega lesa in je najvišji leseni stolp v Sloveniji. S svojega vrha ponuja panoramo, ki sega od dolin do mogočnih vrhov Kamniško-Savinjskih Alp. Vzpon po 116 spiralnih stopnicah je kot metafora potovanja, na koncu katerega vas čaka nagrada – dih jemajoč razgled in tih, miren prostor, kjer lahko delite trenutke tišine, občudovanja in ljubezni.

Petrol d. d.
Petrol d. d.

Srce Maribora: kjer se prepletajo zgodovina, kultura in romantika

Seveda se tudi v srcu Maribora, kjer se zgodovina prepleta z modernim mestnim utripom, najdejo številne ideje za romantična doživetja – od sprehodov po starem mestnem jedru s slikovitimi ulicami in trgi do obiska znamenite Stare trte, najstarejše na svetu. Za mirnejšo atmosfero je prava izbira obisk mestnega parka, za dobro kavo in izvrstno kulinariko pa zavijte v enega od številnih lokalov. Za popolno romantično doživetje poskrbijo butični hoteli, ki nudijo prijetno in romantično nastanitev.

Petrol d. d.

Kot v življenju in ljubezni je ne glede na to, kam vaju pot zanese, vedno pomembno, da si vzameta čas za kratke postanke in uživanje v trenutkih s svojim ljubim sopotnikom. Tako kot sebi, tudi vajinemu vozilu privoščita najboljše. Z visokokakovostnim gorivom Q Max iz Petrola mu tudi v hladnejših mesecih zagotavita optimalno delovanje in zaščito ključnih delov motorja, manjša poraba pa pomeni tudi nekaj več prevoženih kilometrov po nepozabnem ljubezenskem popotovanju.

Vsebino podpira: Petrol d. d.