Vikend razvajanje

Banana, špinača in avokadovo olje - čudež za obraz

Mare Koren
6. 5. 2023, 15.01
Deli članek:

Zakaj si ne bi privoščili prav posebne večerne negovalne rutine? Zaprite se v kopalnico, prižgite svečo in si privoščite uro nege in razvajanja.

dreamstime
Dan zase

Česanje, sušenje, oblikovanje … vse to obremenjuje lase in jim jemlje sijaj. Zato si danes zvečer vzemite čas in razvajajte naglavno okrasje z bogato negovalno masko, ki vrača vlago, obnovi lase ter jih nahrani s potrebnimi vitamini in beljakovinami. Nanesite jo po šamponiranju in balzamu. Priprava: dva rumenjaka stepajte do penastega, nato dodajte dve čajni žlički olivnega olja in dobro premešajte. Mešanico zmešajte z eno skodelico prekuhane vode in vtrite v lase. Pustite učinkovati 20 minut, nato dobro sperite.

Sladkorni piling

Medtem ko lasje vpijajo masko, telesu privoščite piling, ki bo odstranil odmrle kožne celice ter razkril svežo, rožnato polt. Kopalnico segrejte in prižgite izparilnik, da bo para razširila vaše pore. Luščilo si vmasirajte v telo z nežnimi, krožnimi gibi. Ne bodite pregrobi, sicer koži naredite več škode kot koristi. Dobro sperite. Priprava: zmešajte eno skodelico sladkorja ter enake deleže mandljevega, olivnega in kokosovega olja (toliko, da je sladkor prekrit).

Dreamstime
Priprava sladkornega pilinga: zmešajte eno skodelico sladkorja ter enake deleže mandljevega, olivnega in kokosovega olja (toliko, da je sladkor prekrit).

Gladke noge

Zdaj ko ste nahranili lase in globinsko očistili telo, ste pripravljeni na depilacijo tam, kjer je potrebno. Poskusite s sladkorno pasto, ki učinkuje podobno kot vosek in jo lahko pripravite kar doma. Priprava: potrebujete dve skodelici sladkorja, četrt skodelice vode in četrt skodelice limoninega soka. Zmešajte. Dobljena masa je tako gosta, da jo lahko po nanosu preprosto potegnete s kože kot depilacijski trak.

Osvežen obraz

Umijte si kožo na obrazu s toplo vodo. Rahlo osušite z brisačko, nato nanesite hranljivo masko in pustite učinkovati 20 minut. Po spiranju kožo negujte s serumom in vlažilno kremo za dodaten sijaj. Priprava obrazne maske: deset listov sveže špinače, pol banane in nekaj kapljic avokadovega olja zmešajte v električnem mešalniku. Zmes nanesite na obraz, vrat in dekolte ter pustite učinkovati.

Piling za telo

Po želji pilingu za telo dodajte še malo cimeta in vanilje za aromo. Nanesite ga pod prho, da se izognete packariji v kopalnici.

Depilacija

Poskusite s sladkorno pasto, ki učinkuje podobno kot vosek. Potrebujete le dve skodelici sladkorja, četrt skodelice vode in četrt skodelice limoninega soka.