Res nepozaben prihod

VIDEO: Najstnika sta se na maturantski ples pripeljala kar s tankom

M. T. V.
3. 5. 2023, 18.48
Posodobljeno: 3. 5. 2023, 18.48
Deli članek:

Sherman in Sam pravita, da ne marata dolgočasne normale, zato sta s pomočjo družbenih omrežij in platforme za množično financiranje zbrala denar za izposojo pravega tanka iz druge svetovne vojne.

Twitter
Na maturantski ples sta se pripeljala s tankom.

Kako so pogledali prebivalci mesta Camas v ameriški zvezni državi Washington, ko se je med vsemi limuzinami, ki so hitele proti dvorani letošnjega maturantskega plesa, pripeljal tank, in to v spremstvu Dartha Vaderja, ki je na monokolesu igral na škotske dude, iz katerih je sikal ogenj! Predstavo sta si zamislila srednješolca Sherman Bynum in Sam Tetro iz srednje šole Camas High School. »Ne marava biti preveč normalna,« sta pojasnila fanta v smokingu in z vojaško čelado na glavi.

Ko sta premišljevala, kako res narediti nepozaben vtis na maturantskem plesu, sta februarja dobila noro idejo. Na ples se bosta pripeljala kar v tanku! Dolgo sta poizvedovala, kako bi to lahko izpeljala, nato pa našla Steva Greenberga, zbiralca vojaške opreme, ki ima v svoji zbirki tudi pravi, še delujoči tank iz druge svetovne vojne tipa M3A1 Stuart. Ta ju je bil z njim pripravljen popeljati do dvorane za tisoč dolarjev. In podjetna fanta sta denar zbrala s pomočjo družbenih omrežij in platforme za množično financiranje – in to v samo treh dneh. In tako uresničila svojo noro vizijo, ki sta ji dodala še dodatno zanimivost: spremljal ju je v Dartha Vaderja oblečen glasbenik, ki je na monokolesu igral dude, iz katerih se je iskril ogenj. »Življenje je treba živeti na polno. Naredi, kar si želiš. To je smisel vsega,« sta prepričana Sherman in Sam.