Zanimivosti

Direktna prodaja: Odpravljanje ovir za podjetnice

oglasno sporočilo
15. 3. 2023, 11.56
Posodobljeno: 27. 3. 2023, 12.00
Deli članek:

V zadnjem desetletju se je povečalo število žensk, ki same odločajo o svojem uspehu in so same svoje šefice, saj po ocenah lastno podjetje vodi 252 milijonov žensk.[1] Ker se ta številka še naprej povečuje, je jasno, da se več žensk kot kdaj koli prej čuti opolnomočene, da postanejo podjetnice, kar jim omogoča, da povečajo svoje prihodke in dosežejo svoje življenjske cilje.

Tradicionalni trg dela je za številne ženske, zlasti za tiste, ki skrbijo še za druge, pogosto neprilagodljiv, zaradi česar morajo usklajevati številne obveznosti in naloge, kar lahko otežuje uspešno poklicno pot. To, da so podjetnice, pa lahko ženskam omogoči prožnost, da se izognejo nekaterim od teh ovir, in ta možnost je za mnoge privlačna. V nedavni raziskavi, ki jo je izvedlo vodilno podjetje na področju prehrane Herbalife in v kateri je sodelovalo 9.000 žensk iz 15 držav[2], je bilo ugotovljeno, da si kar 72 % žensk želi imeti svoje podjetje.

Čeprav je lahko misel na to, da nekdo povsem na novo ustanovi svoje podjetje, privlačna, je lahko tudi zastrašujoča in marsikdo pogosto ne ve, na koga se obrniti po pomoč in nasvet. Nasprotno pa so podjetja, kot je Herbalife, ki svoje izdelke prodajajo prek svetovne mreže neodvisnih Distributerjev, odlična možnost za tiste, ki želijo začeti svojo podjetniško pot, pri čemer imajo zagotovljen element varnosti, podpore in zaščite. 

Ni vam treba začeti od začetka

Za vzpostavitev blagovne znamke, ki je nato priznana, so potrebna leta in kapitalske naložbe. Za mnoge podjetnike je to preprosto prevelik zalogaj, zlasti če morajo hitro ustvariti prihodek. Povsem drugače pa je sodelovanje z uveljavljenim podjetjem za neposredno prodajo, to vam omogoča, da gradite na uspehu blagovne znamke, ki je že uveljavljena, dobro znana in ima pomemben tržni delež, kar je odličen začetek za tiste, ki želijo biti sami svoj šef. 

Možnost prilagajanja

Direktna prodaja vam omogoča prilagodljivost, da prevzamete nadzor nad svojo kariero, saj lahko gradite posel, ki ga lahko prilagodite drugim obveznostim, kar vam omogoča, da delate tako, kot najbolj ustreza vam in vašemu življenjskemu slogu. Več kot polovica neodvisnih Distributerjev podjetja Herbalife so ženske, kar kaže, da Herbalife omogoča idealno podjetniško priložnost za ženske po vsem svetu, ki si želijo prilagodljivosti, samozavesti in priložnosti za vzpostavitev lastnega posla.

Niste sami

Podjetniki, ki nimajo družbe, podpore svoje ekipe ali sodelavcev, so včasih osamljeni, najlepše pri tem, da se pridružite podjetju za večnivojsko trženje, kot je Herbalife, pa je, da sta pomoč in podpora na voljo že od dneva, ko se mu pridružite. Herbalife svojim neodvisnim Distributerjem omogoča stalno usposabljanje in razvoj, da bi jih opolnomočil na njihovi poslovni poti ter jim zagotovil ustrezna znanja in spretnosti, da bodo lahko na svoji poti premagovali prav vse izzive. To zajema tudi usposabljanje o izdelkih, prodaji, trženju in uporabi družbenih medijev. Vse to je na voljo na osebnih seminarjih, na spletnih srečanjih in v posebej zasnovanih aplikacijah. Ta ključna znanja in spretnosti so prenosljivi in jih lahko uporabite pri vseh drugih poslovnih podvigih, ki se jih boste morda lotili, zdaj ali pa v prihodnosti. 

Pot, pri kateri se izognete tveganju

To, da je treba zagotoviti začetni kapital za ustanovitev podjetja, je lahko ena največjih ovir za vse, ki razmišljajo o tem, da bi začeli svoj posel. Pri Herbalifu lahko začnete denar služiti takoj, pri tem pa za lasten posel nista potrebna velika naložba niti začetno posojilo. Naš začetni paket za nove Člane stane le 58,01 evra in vključuje naš vodilni napitek Formula 1 kot nadomestni obrok za nadzor telesne teže in izobraževalno gradivo. Poleg tega brezplačno dobite dostop do spletnega usposabljanja in priložnost, da vzpostavite svojo spletno trgovino. Dejansko smo vodilni v panogi neposredne prodaje s svojo zaščito v smislu zlatega standarda, ki vključuje 12-mesečno 100-odstotno garancijo za vračilo denarja tako za strošek osebe, ko je postala Distributer, kot za vse neuporabljene izdelke. Smo tudi član Sekcije direktne prodaje v Sloveniji in združenja SELDIA (Evropsko združenje za neposredno prodajo), obe združenji od svojih članov zahtevata visoke standarde etike in ravnanja.

Priljubljenost te neposredne prodaje je razvidna iz nedavne raziskave združenja SELDIA, v kateri je bilo ugotovljeno, da je 88 % prodajalcev v neposredni prodaji žensk[3], kar dokazuje, kako ta prožni način dela ženskam pomaga premagovati prav tiste ovire, ki jih pogosto onemogočajo v tradicionalnem podjetništvu. Direktna prodaja ni nekaj novega, vendar še nikoli ni imela tako pomembne vloge pri izpolnjevanju potreb sodobne delovne sile.

Če vas zanima poslovna priložnost Herbalife, se prijavite preko povezave: https://kontakt.herbalife.si/

[1]https://www.gemconsortium.org/reports/womens-entrepreneurship
[2] One Poll, 2020
[3] https://www.seldia.eu/entrepreneurship