Hujšate?

To je recept za kruh, ki topi kilograme

Mare Koren
14. 1. 2023, 16.55
Posodobljeno: 14. 1. 2023, 19.35
Deli članek:

Hujšate? In prisegli ste, da ne boste zaužili niti koščka kruha. Ker redi, kakopak. Za vas imamo alternativo, ki je zdrava, nasitna in predvsem slastna.

Arhiv
Kruh, ki je zdrav in vas bo nasitil. Brez slabe vesti.

Predstavljamo vam recept za kruh, ki ne vsebuje moke. Kruh, ki je zdrav in vas bo nasitil. Brez slabe vesti.

Kokosova moka 

Gre za kruh iz kokosove moke. Za primerjavo: 100 gramov pšenične moke vsebuje 76,31 grama ogljikovih hidratov, 100 gramov kokosove moke pa zgolj 2,56 grama ogljikovih hidratov. Razlika je očitna, kajne? Poleg tega, da ima kokosova moka izjemno nizko vrednost ogljikovih hidratov, pa se ponaša s tem, da ne vsebuje glutena. Še ena točka za kokosov kruh, ki je primeren tudi za vse tiste, ki opažajo preobčutljivost na pšenico. Kruh iz kokosove moke je seveda precej drugačen, a vas bo nasitil. Količina kokosove moke v spodnjem receptu vključuje 1,43 grama ogljikovih hidratov. Torej skoraj nič.

Kaj pa jajca?

Drži, recept vsebuje jajca. Kar šest, če smo natančni. Strokovnjaki za zdravo prehrano pojasnjujejo, da so jajca pomemben vir beljakovin, mineralov, vitaminov in esencialnih aminokislin ter si jih lahko brez pomisleka privoščite tudi tisti, ki želite uravnavati telesno težo. Ste vedeli, da lahko človeško telo porabi do kar sto odstotkov jajčnih beljakovin, ki jih predela v sebi lastne? Poleg tega telo za prebavo jajca porabi več kalorij, kot jih samo jajce da telesu.

Zavihajmo rokave

Za ta odlični kruh potrebujete ¾ skodelice presejane naravne kokosove moke, 6 jajc, ½ skodelice kokosovega olja (alternativa: ekstra deviško oljčno olje ali stopljeno maslo), 2 žlici medu (če želite), ½ čajne žličke soli in 1 čajno žličko pecilnega praška. Priprava je preprosta. Penasto umešajte jajca, dodajte stopljeno maslo, sol in med. V drugi posodi kokosovo moko najprej zmešajte s pecilnim praškom, nato pa suho mešanico vmešajte v jajčno maso. Sestavine mešajte toliko časa, dokler grudice ne izginejo. Masa naj počiva vsaj pet minut, nato jo stresite v namaščen pekač in pecite 40 minut pri 175 stopinjah Celzija. Pustite, da se kruh ohladi, nato pa si ga privoščite brez slabe vesti.