Skrivnostno

Pismo iz 10 kilometrov oddaljenega kraja do upokojenke Inge potovalo 37 let

R.T.
13. 1. 2023, 13.33
Posodobljeno: 13. 1. 2023, 13.38
Deli članek:

Ko je 77-letna Inga W. iz Hamburga nedavno odprla svoj poštni nabiralnik, je v njem opazila nenavadno, od starosti porumenelo kuverto.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na kuverti je bila zapisana poštna številka, ki danes sploh ne obstaja več. Ko je sumničavo pogledala znamko, je na njej presenečeno opazila datum 4. avgust 1986. Pa cena znamke? 80 nemških pfenigov oziroma penijev.

»Pismo sem si večkrat ogledala in nisem mogla verjeti svojim očem,« je Inga pojasnila za nemški tabloid Bild in dodala, da je bilo naslovljeno na njenega nekadnjega soproga Hermanna, s katerim sta ločena že 50 let. Je pa priznala, da sta si njuna naslova zelo podobna. Dejala je še, da se ji je poštna številka na zadnji strani kuverte zdela znana. Malo je pobrskala po spominu, nato jo je prešinilo, da gre za njenega nekdanjega delodajalca, oddaljenega vsega 10 kilometrov.

Zakaj je pošta iz vsega nekaj kilometrov oddaljenega kraja do nje potovala celih 37 let, zaenkrat ostaja uganka. Po navedbah tiskovnega predstavnika pošte Stefana Laetscha obstaja ena možna razlaga, in sicer, da je pismo nedavno nekdo našel in ga odposlal. Ker Hermann trpi za Alzheimerjevo boleznijo, pisma sam ne more prebrati, je pa kuverto odprla Inga. V njej se je nahalo sporočilo stanovanjske zadruge o dobropisu v višini 172 nemških mark, vključno z bančnim izpiskom. Kuverto je svojemu očetu predal Ingin sin.