Lepotno maslo

Pri negi kože ne pozabite na zadostno vlaženje

Mare Koren
3. 12. 2022, 12.30
Posodobljeno: 3. 12. 2022, 12.54
Deli članek:

Lepotno maslo je nenadomestljiv balzam, ki pomaga zaščititi, mehčati ter obnavljati suho, izsušeno in občutljivo kožo. Uporabimo ga lahko za nego obraza ali las

Dreamstime
Kakavovo maslo se učinkovito vpije v globlje plasti kože.

Kakavovo maslo vsebuje velike količine antioksidantov, predvsem vitamin E, ki nevtralizira škodljiv vpliv prostih radikalov. Koži podari rahlo porjavel ten, jo napoji z omamnim, a nežnim vonjem po čokoladi ter jo naredi mehko in voljno. Ker se učinkovito vpije v globlje plasti kože in jih neguje, je priljubljeno tudi pri masažah in odpravljanju oziroma blaženju strij.

Karitejevo maslo

Maslo je svetlo kremaste do rumenkasto bele barve ter ga poznamo kot sredstvo za vlažilno nego kože in las. Vsebuje precej maščobnih kislin, provitamin A, vitamin E in alantoin. Koži vrača elastičnost, blaži manjša vnetja ter izpuščaje in pomaga celo pri zdravljenju brazgotin ter pleničnih izpuščajev dojenčkov. Majhno količino naravnega karitejevega masla med dlanmi segrejemo, da postane mazljivo, nato pa ga z dlanmi in prsti razmažemo ter vtremo v kožo. Po nanosu dobimo občutek svilnate kože.

Dreamstime
Fotografija je simbolična

Čudežni kokos

S kokosovim maslom lahko odlično nadomestimo maščobo, ki jo sicer uporabljamo v prehrani. Nadvse uporabno pa je tudi v kopalnici, saj se z njim lahko uspešno negujemo kot s karitejevim, kakavovim ali drugim lepotnim maslom. Kokosovo maslo vsebuje majhne molekule maščob, zato se dobro vpije v kožo, prodira v globlje plasti, kjer krepi podkožna tkiva. Kožo gladi in mehča, odstranjuje odmrle celice, vlaži in učinkuje protivnetno. Odpravi zabuhlost oči, podočnjake in gube. Odlično je tudi kot balzam za lase, saj okrepi poškodovane lase – nežno ga vtrite v lasišče in počakajte vsaj eno uro, preden ga izperete. Še posebno učinkovito je pri skodranih ali valovitih laseh, saj poudari gostoto las.