Zanimivosti

Televizor Philips edinstven na svetu s tehnologijo OLED in Ambilight za šport, filme ali igranje igric

Oglasno sporčilo
1. 12. 2022, 14.27
Posodobljeno: 9. 12. 2022, 15.08
Deli članek:

Ko so se naši predniki pred milijoni let družili, je bilo to druženje ob ognju. Sedeli so v krogu, se greli, pripravljali jedi in komunicirali.

Danes je drugače. Če ne sedimo za mizo v krogu, sedimo v polkrogu pred televizorjem.

In ker smo si ljudje različni ter so zato različni tudi naši interesi je povsem normalno, da želi nekdo gledati šport, drugi zanimiv film, tretji poljudnoznanstveno oddajo, mlajši želijo igrati računalniške igrice ali pa se želimo ob televizorju sprostiti in poslušati dobro glasbo.

Vse te želje izpolnjujejo televizorji blagovne znamke Philips. Edini na svetu namreč združujejo tehnologijo OLED in edinstveno tehnologijo Ambilight, kar ponuja edinstveno doživetje slike in zvoka. Pa pojdimo po vrsti.

OLED je kratica za »Organic Light-Emitting Diode« (organsko svetleča dioda). Prednosti OLED televizorjev v primerjavi z drugimi tehnologijami so prepoznane v tem, da tehnologija prinaša globoke kontraste, črne barve so dejansko črne, kar je pri kakovosti slike izjemno pomembno in kar lahko opazite, če televizorje pri izbiri primerjate med seboj, če jih gledate pod različnimi koti. In nenazadnje tehnologija OLED je tudi porok za varčnost in vrhunsko barvno natančnost. S prostim očesom boste pri ločljivosti 4K opazili najmanjše podrobnosti v vsakem filmskem prizoru. Velika večina televizorjev Philips OLED podpira vse HDR kodeke (Dolby Vision, HDR10, HDR10+, HDR10+ Adaptive …). Kar boste predvsem hitro opazili tisti, ki imate starejši televizor. Ta je praktično vse filme predvajal v enaki kakovosti, čeprav so bili posneti v drugi, sodobnejši tehniki, saj televizorji starejšega datuma novejših tehnik ne prepoznajo.

Vse čarovnije v notranjosti televizorjev OLED izvaja Philipsov procesor P5 z umetno inteligenco. Ta skrbi za realističen prikaz prizorov, kjer napredni algoritmi obdelujejo slike na podoben način, kot naši možgani. Rezultat so realistične bogate barve in gladko premikanje slike. Če je dosežen gol na nogometni tekmi ga vidimo »v živo« na stadionu in ne, kot če bi ga gledali na kakšnem posnetku dan po tekmi.

In kako se lahko na svetovnem prvenstvu v nogometu znajdemo kar naenkrat sredi stadiona? Preprosto!

Z funkcijo Ambilight, ki jo ponujajo le televizorji Philips. Gre za dinamične svetlobne učinke na zadnji strani televizorja. Ambilightove LED-diode za robovi televizorja v realnem času osvetljujejo steno za televizorjem z enakimi barvami, ki so prikazane na zaslonu in se prelijejo v ozadje. Ta funkcija nam razširi ekran s pomočjo osvetlitev okolice televizorja, ki močno izboljša celotno izkušnjo gledanja.

Philips je našel tudi odgovor na moderen način gledanja televizije s številnimi aplikacijami, ki so na voljo. To so aplikacije za pretakanje vsebin kot so kot so Netflix, Apple TV, HBO Max, Disney, YouTube, prav tako pa na njem najdete prednastavitve za uporabo Neo, Eon, T2, Voyo in še kaj. Televizor lahko povežete z zvočniki, ki podpirajo DTS Play-Fi in zvok enostavno predvajate v več prostorih.

Vaš televizor Philips OLED je prava izbira tudi za igranje iger. Ko vklopite igralno konzolo, televizor samodejno vklopi poseben način za igre z izjemno nizko zakasnitvijo. Vsak vznemirljiv trenutek boste doživeli v hipu! Podprti so VRR, Freesync in G-Sync, kar omogoča hitro, tekoče gibanje.

Televizorji Philips OLED ponujajo tudi vrhunski zvok televizorja. Če pa ste avdiofil in bi želeli zvok televizorja dodatno oplemenititi, lahko le-tega nadgradite s Soundbarjem, ki bo vaš dom obdal z neverjetno realističnim zvokom in natančno zvočno reprodukcijo. Mogočni nizki toni bodo poskrbeli, da boste glasbo in vibracije tudi začutili.

In še to. Televizorji so danes brez dvoma pomemben del interierja vsakega doma.

Potrebe uporabnikov po informacijah, komunikaciji in zabavi so ostale enake, toda način, kako ustvarjamo slikovno in zvočno izkušnjo, da navduši gledalce je Philips izpopolnil do potankosti. Zato boste težko našli televizor, ki je za dizajn prejel toliko nagrad, kot prav omenjena blagovna znamka. Trdno se namreč držijo štirih načel. Prvo načelo je jasna in informativna oblika, torej manifestacija uporabniške izkušnje v izdelku. Drugo načelo, ki mu sledijo, je nič odvečnih detajlov; še vedno velja »manj je več«. Naslednje načelo je inovativna uporaba materialov, ki prinaša pomembno diferenciacijo od drugih, in zadnje dodelava podrobnosti, saj želijo potrošnike prepričati z njihovimi vrhunskimi industrijskimi veščinami.

Vsak, ki se za nakup Philipsovega televizorja OLED skupaj s Soundbarjem odloči do 31. decembra 2022 na prodajnih mestih v Sloveniji, pa bo deležen vračila dela kupnine 200EUR. Več o promociji in kateri izdelki so vključeni vanjo si lahko ogledate na povezavi https://www.philips.si/c-w/promocije/oled-soundbar-vracilokupnine .