Lepotni obredi

Do lepote s pomočjo različnih čajnih mešanic

Mare Koren
30. 10. 2022, 19.18
Deli članek:

Čaj razveseli dušo in polepša vsakdan, so pisali stari kitajski filozofi. Danes pa vemo, da lahko čaj podaljša življenje, saj sta zlasti zeleni in črni polna snovi, ki zavirajo staranje.

Dreamstime
Pripravite masko za obraz, ki bo kožo napela in omehčala.

Zeleni čaj je mešanica mineralov, mikroelementov, vitaminov in dragocenih rastlinskih snovi. Vsi ti elementi nahranijo zgornjo plast kože in preprečujejo njeno izsuševanje. Mineralne snovi pomirjajo, gladijo kožo in varujejo pred prostimi radikali (to so kislinske molekule, ki povzročajo staranje).

Čistilna obrazna vodica

Dve čajni žlički zelenega čaja prelijte z vrelo vodo in namakajte 10 minut. Ko se ohladi, pomočite v tekočino kosem vate in si z njim umijte obraz. Vaša koža bo poživljena.

Maska za napet obraz

Potrebujete dve jedilni žlici pasirane skute, eno čajno žličko zmletega posušenega zelenega čaja, dve kapsuli vitamina E. Zmešajte skuto in čaj, da nastane kremna masa. Odprite vitaminske kapsule (najlažje to storite s škarjicami za nohte) in vsebino dodajte mešanici. Premešajte. Maso razporedite po obrazu, vratu in dekolteju. Po 15 minutah izperite s toplo vodo.

Obkladek za dekolte iz črne detelje

Črna detelja spodbuja nastajanje elastina, ki kožo učvrščuje in gladi drobne gubice na obrazu in dekolteju. Cvetove črne detelje (150 g) kuhajte tako dolgo, dokler ne dobite koncentriranega prevretka. Malo ga ohladite. Nato v prevretek pomočite brisačko in jo položite na kožo. Pustite od 10 do 15 minut. Obloga pomiri razdraženo kožo in vam pomaga do brezhibne polti.

Blagodejne koprive

Koprivni čaj spodbuja presnovo, pospešuje odvajanje vode in tako pomaga hujšati, odličen pa je tudi v drugih lepotnih vlogah. Zanj vam bodo hvaležni roke in nohti. Če imate lomljive nohte, ki se plastijo, in izsušeno obnohtno kožico, šest tednov pijte koprivni čas. Vsak dan spijte skodelico, in že v dobrem mesecu bodo vaši nohti čvrsti. Za še boljši učinek pa si občasno pripravite kopel za roke iz koprivnega čaja. Namakajte jih največ 20 minut, nato si naredite manikiro kot običajno.