Avstralija

VIDEO: Med vožnjo se je pod njunimi nogami plazila strupena kača

M.K.
17. 8. 2022, 08.17
Posodobljeno: 17. 8. 2022, 08.56
Deli članek:

Avstralski par je med vožnjo z avtomobilom dobro prestrašila strupena kača, ki se je plazila po potniški kabini. Vsi so srečno preživeli nevsakdanjo vožnjo. Par jo je odnesel brez ugriza, strupenjačo pa je strokovnjak spustil nazaj v naravo.

Wikipedia
Rdečetrebuha kača je najbolj razširjena kača v Avstraliji.

Med vožnjo po avtocesti ob vzhodni obali Avstralije je avstralski par na smrt prestrašila strupena kača, ki se je začela plaziti pod njunimi nogami. Na srečo sta uspela varno zaustaviti avtomobil. Po izstopu iz avtomobila sta zaprla vrata in na pomoč poklicala strokovnjaka.

Lovilec kač je posnel video prihoda na kraj dogajanja in odstranitve kače iz avtomobila. »Pravkar sem dobil panični klic para, ki je med vožnjo v avtomobilu opazil strupeno rdečetrebuho kačo. Ni bila v motornem prostoru ali na vetrobranskem steklu, bila je v avtomobilu, ko sta vozila,« v videu pove lovilec kač.

»To je bilo eno najbolj norih odstranjevanj kače, ki sem jih kadarkoli doživel. Zelo težko jo je bilo ujeti. Nisem želel biti s hrbtom obrnjen proti avtocesti, kačo pa sem moral preko sprednjih sedežev odstraniti, ne da bi me ugriznila,« je svojo izkušnjo opisal lovilec kač.

Rdečetrebuha kača živi le v Avstraliji in je ena izmed najbolj razširjenih strupenih kač v državi,  poročanju ameriške tiskovne agencije UPI pravijo v Avstralskem muzeju.

Čeprav je plazilec vsako leto odgovoren za številne ugrize po Avstraliji, pa so do sedaj zabeležili le nekaj smrtnih primerov. Glede na velikost, je rdečetrebuha kača verjetno najmanj nevarna strupena kača na kontinentu, še pravijo v muzeju.