VIDEO

Orjaški val odplavil poroko na Havajih

M. T. V.
19. 7. 2022, 08.05
Posodobljeno: 19. 7. 2022, 08.16
Deli članek:

Zakonca in svatje so jo odnesli brez poškodb, tudi poročna torta je ostala nedotaknjena, so pa izgubili plesišče.

Twitter
Poroko je odnesel orjaški val.

Na Havajih so pretekli teden doživeli orjaške valove, ki so dosegli tudi višino šestih metrov. Tamkajšnji meteorološki center pravi, da so bili valovi posledica več dejavnikov: tropske nevihte, posebno visoke plime in vedno višje gladine morja zaradi klimatskih sprememb.

Valove si bosta za vedno zapomnila mladoporočenca, ki sta se odločila poročiti na obali največjega havajskega otoka. Tik pred izmenjavo zaobljub je namreč proti svatovski druščini pridrvel orjaški val, se prelil čez nasip na obali in začel poplavljati prostor, kjer je potekala poroka. Odnesel je mize in stole, pa tudi plesišče, svatje so se morali umakniti višje, poškodb ni bilo, je pa po čudežu ostala cela tudi poročna torta.

Ko se je voda malo umaknila, sta si ženin in nevesta le izmenjala poročne zaobljube, nato pa so za silo pospravili razdejanje in nadaljevali s poročnim slavjem. »Obred je bil čudovit, moje je prišilo. Ocean je bil res divji, kar pa je bilo odlično za poročne fotografije,« je za Guardian povedala Sara Ackerman, ena od udeleženk poroke, ki je dogajanje tudi snemala – in ni bila edina. Na spletu so posnetki 'zalite' poroke takoj postali viralni.