Zanimivosti

Kako prenoviti kopalnico v 14 dneh

Oglasno sporočilo
12. 4. 2022, 08.53
Deli članek:

Kopalnica ni le prostor namenjen vzdrževanju osebne higiene, ampak tudi prostor, kjer se sprostimo in razvajamo. Tako velike kot majhne kopalnice morajo biti uporabne, funkcionalne in za dobro počutje tudi prijetne na pogled.

To pa še zdaleč ni tako enostavno. Prenova kopalnice je zahteven projekt, ki zahteva veliko truda, časa, domišljije in denarja, da bo kopalnica postala prostor, v katerega bomo večkrat na dan z veseljem zahajali.

Nekoč se je veliko lastnikov hiš ali stanovanj lotevalo prenove kopalnice v lastni režiji. Spet drugi so si poiskali več različnih mojstrov ter poskušali uskladiti njihove izvedbe. Pogosto je bil potreben zidar, vodovodar, električar, keramičar in montažer opreme. V praksi je bilo skoraj nemogoče, da so si vsi mojstri prilagodili termine izvedb, kar je prispevalo k temu, da ste na svojo kopalnico lahko čakali več tednov ali več kot mesec dni.  Da bi se izognili vsem presenečenjem in prihranili čas so se na trgu izoblikovale rešitve »renoviraj z enim klikom«.

Ključne faze, ki jih morate upoštevati, so:

- zberite ideje za prenovo

- izmerite prostor

- naročite 3D-izris kopalnice

- izberite ploščice in kopalniške     elemente

- izberite zanesljive in

  profesionalne izvajalce

- pridobite oceno stroškov za   

  vse materiale in potrebne   

  inštalacije

Prednosti prenove na ključ

Če se odločimo za prenovo kopalnice na ključ, izvajalec namesto nas poskrbi za celotno koordinacijo različnih obrtniških del. Ob tem niti ni pomembno ali ima izvajalec svojega zaposlenega zidarja, keramičarja, vodovodarja in električarja, oziroma ima organiziran dogovor izvedbe prenove z drugimi obrtniki. Pomembno je le, da ima izvajalec strokovno in usklajeno ekipo različnih mojstrov, ki dovolj kvalitetno in v dogovorjenem roku opravijo svoje delo. Le tako bo kompletna prenova kopalnice izvedena uspešno v maksimalno kratkem času. Merkurjevi mojstri vam prenovo zagotovijo že v štirinajstih dneh. Tovrstna izvedba vas torej odreši marsikatere skrbi. Če se odločite za Merkurjeve mojstre vam ti svetujejo pri načrtovanju, opravijo 3D računalniški izris kopalnice, ki si ga lahko pogledate tudi z WR očali. Poleg tega pa vam v Merkurju nudijo tudi široko izbiro kopalniških elementov, vse na enem mestu. Ko izberete vse potrebno se lotijo prenove. Izbrani mojster vam odstrani obstoječo opremo in keramiko, zamenja vodovodne in odtočne cevi, pripravi inštalacije za ogrevanje kopalnice, predela elektroinštalacije, poskrbi za odvoz celotnega odpadnega materiala in položi izbrane ploščice. Ob tem vam v Merkurju nudijo tudi bolj ugoden nakup izdelkov, kar vam zagotavlja predvidljive in fiksne stroške. Po montaži izbranih kopalniških elementov in pohištva mojster preveri tudi delovanje.   

Še dodatni bonus Merkurjevih mojstrov

Takšna izvedba adaptacije nima prednosti samo v hitrejši izvedbi in bolj usklajenem delu mojstrov, temveč tudi v manjši možnosti reklamacij. Če sami najamemo različne mojstre, se ob napakah običajno vedno izgovarjajo drug na drugega. In na koncu sami postanemo žrtev napak.  Pri izvedbi z enim pooblaščenim izvajalcem, ta prevzema odgovornost in daje jamstvo za vsa dela in izdelke. Torej v tem primeru ne more biti takšnih izgovarjanj.

Vsekakor je prenova kopalnice projekt, ki se ga je potrebno lotiti pametno in načrtovano, da dobite prostor, ki vam bo zvesto služil še vrsto let.