Zanimivosti

Aktualno: sodobni trendi vrtnega pohištva

Oglasno sporočilo
12. 4. 2022, 08.29
Posodobljeno: 27. 9. 2023, 08.11
Deli članek:

Ker se sodobno bivanje iz notranjosti vse bolj seli na prosto, postajamo čedalje zahtevnejši pri oblikovanju zunanjosti svojega doma.

Zato ne preseneča, da se je v zadnjem času zelo spremenilo tudi vrtno pohištvo. Postalo je bolj funkcionalno in odporno, predvsem pa kakovostno in udobno. Letošnji trendi v ospredje postavljajo kombinacijo aluminija in eksotičnega lesa, ki daje občutek topline, udobni stoli z mehkimi blazinami pa poskrbijo za popolno poletno sprostitev v objemu narave.

UDOBNE SEDEŽNE GARNITURE

Trendi opremljanja glede zunanjega pohištva so se v zadnjih letih zelo približali, da ne rečemo skoraj izenačili s tistimi za notranje pohištvo, zato zunanje pohištvo na prvi pogled ni več zelo drugačno od tistega, ki ga imamo v notranjosti doma. Pa tudi nič manj udobno in funkcionalno ni. Razlika je samo, da so za zunaj uporabljeni veliko bolj kakovostni materiali, ki prenesejo razlike v temperaturah in so odporni proti dežju, snegu in UV sevanju. Posebno pozornost so proizvajalci namenili razkošnim blazinam, narejenim iz vodoodpornega materiala, ki je hkrati odporen tudi proti UV-sevanju, zato blazine ne izgubijo svoje barve. Narejene so iz materialov, ki preprečujejo gnitje in nastanek glivic, hkrati pa so udobne in mehke na dotik. S pravo izbiro vrtnega pohištva bosta balkon ali terasa imeniten podaljšek notranjih prostorov.

SANJSKA JEDILNICA NA PROSTEM

Čeprav so v trendu lepo urejene terase za udobno sproščanje, ne smemo pozabiti na jedilnico, kjer boste svoje najbljižnje lahko postregli z doma pripravljeno hrano. Na voljo so različne kombinacije velikih razkošnih miz in udobnih stolov. Vse bolj pa so priljubljene tudi raztegljive mize, ki so idealna izbira za manjše terase, kjer vam razkošna miza zasede preveč prostora, vseeno pa potrebujete prostor za udobno namestitev vaših gostov.

SODOBNA BIOKLIMATSKA PERGOLA

Da boste lahko tudi med deževno prho uživali na terasi, poskrbi vodotesna bioklimatska pergola. Ker je izdelana po meri cenovno bolj zahtevna, se lahko odločite za takšno tipskih dimenzij, ki bo precej cenejša, a zato nič manj kakovostna. Pergole ponujajo možnost različnega senčenja (zip screen roloji ali brisoleji), LED-osvetlitve ali grelnikov, s katerimi si lahko bistveno podaljšate sezono na prostem. Bioklimatska pergola zagotavlja idealne pogoje za preživljanje časa na terasi ali vrtu kadarkoli v letu.

INOVATIVNA LETNA KUHINJA

Uživate v kuhanju, radi imate radi lepe stvari in prosti čas najraje preživljate na prostem? Zakaj vsega tega ne bi združili in si tudi za vrt omislili tako lepo in dovršeno kuhinjo, ki bo funkcionalna in odporna proti vremenskim vplivom? Moderna zunanja kuhinja je v svojih možnostih raznolika in individualna glede na izpolnjevanje želja. Ne glede na to, ali gre za osnovni modul, element za žar ali popolno kuhinjsko enoto s predalniki, umivalnikom, hladilnikom, kotnim elementom ter po želji tudi z LED osvetlitvijo – možnosti je neskončno! Zunanjo kuhinjo lahko konfigurirate po svojih željah, s svojo uporabniško izkušnjo v mislih.

OGNJIŠČE IN ŽAR V ENEM

Vrtna kurišča so okrasni element, ognjišče in žar v enem. Takšna kombinacija pričara veselje v vsakem letnem času in postane središče vsakega prijetnega druženja. Ne ponujajo le neskončne kulinarične možnosti, ampak so tudi popolna osnova za ekskluzivno ognjišče, ki pričara prijeten ogenj. Kurišče lahko zakurimo tako na klasična drva kot na oglje. Po pečenju na žaru preprosto dodamo več drv in uživajmo v prijetnem vzdušju ob ognju kot središčem vašega družabnega srečanja.

VRTNI ŽARI

Obvezna oprema vsakega vrta je vrhunski žar, saj si brez njega ne moremo predstavljati večernega druženja, kjer svoje goste postrežemo z različnimi kulinaričnimi dobrotami.  V zadnjih letih so vse bolj v ospredju infra žari, saj so edini, ki zagotavljajo kontrolirano, enakomerno temperaturo od 100 °C pa vse do 900 °C. Keramični gorilniki ustvarjajo toploto v stilu oglja prek infrardečih žarkov in to enakomerno po celotni površini – s pritiskom na gumb, brez dima in brez nevarnosti požara maščobe, medtem ko porabljajo 50 % manj plina kot običajni žari. Poleg običajne peke na žaru infrardeči žar ponuja dodatne možnosti uporabe, kot so običajna pečica, direktna ali indirektna peka, dimljenje, peka pice, običajen žar, raženj, vok, tepanjaki ali tradicionalna peč na drva, zato je infrardeči žar prava definicija večnamenske zunanje kuhinje.

ELEKTRIČNI GRELNIKI

Visokokakovostni, visokozmogljivi električni sevalni grelniki lahko bistveno podaljšajo sezono druženja na domačem vrtu. Sevalna toplota elegantnih in energetsko učinkovitih grelnikov je naravnost idealna za pokrite zunanje prostore, kot so zunanja jedilnica, letne kuhinje, terase, verande, dvorišča in balkoni.

VRTNI DODATKI ZA POPOLNO UDOBJE

Bivanje na prostem bo popolno, če boste poleg razkošne vrtne in jedilne garniture, poskrbeli tudi za vrtne dodatke. Ležalniki, tabureji, senčniki, barski seti in ambientna osvetlitev bodo presegli pričakovanja glede izgleda vašega zasebnega koščka raja. Če pa dodate še zunanjo preprogo in vazo, pa boste imeli občutek, da ste v svoji dnevni sobi.

Celotno kolekcijo najdete na www.vrtno-pohistvo.com