Zanimivosti

Vrhunska rešitev za učinkovito po praznično razstrupljanje

M.Z.
18. 1. 2022, 10.05
Posodobljeno: 27. 1. 2022, 10.29
Deli članek:

V prazničnih dneh je verjetno marsikdo nekoliko preveč pojedel in popil.

Ker je pretiravanje preobremenilo vaš organizem je skrajni čas, da ga prečistite. Z razstrupljanjem ne bomo le izboljšali našega počutja ampak bomo predvsem očistili obremenjena jetra. Ob tem pa izgubili še kakšen odvečen kilogram. Razstrupljanje namreč odpravi nakopičene toksine iz jeter, črevesja in limfe ter deluje na organizem poživljajoče, dobimo več energije, uravnava prebavo, izboljša delovanje imunskega sistema.

Pegasti badelj je vrhunska rešitev za zamaščena jetra

Pegasti badelj velja za enega izmed najbolj obsežno preučenih in dokumentiranih zelišč za zdravljenje bolezni jeter. V zdravilne namene so ga že uporabljali v stari Grčiji in Rimu, in sicer pri boleznih vranice, malariji, migreni, morski bolezni, prebavnih motnjah, žolčnih obolenjih, zlatenici, maščobni okvari jeter, toksičnih obolenjih jeter, kroničnih vnetjih in cirozi jeter, pa tudi kot protisredstvo pri zastrupitvi z mušnicami.

Kako prepoznamo obremenjena jetra? 

- Slaba in počasna prebava, ki jo spremljajo napihovanje in občasne slabosti.

- Povišane vrednosti holesterola in trigliceridov v krvi.

- Debelost z osrednjo porazdelitvijo maščobe okrog pasu.

- Težave s kožo: srbež kože, izguba sijaja in zdrave barve kože.

- Občutek neprestane utrujenosti.

- Tiščanje pod desnim rebrnim lokom, kar kaže na to, da so jetra povečana.

Zakaj je pegasti badelj tako cenjen?

Najpomembnejša zdravilna učinkovina iz plodov pegastega badlja je silimarin, ki se danes uporablja v farmaciji in pri domačem zdravilstvu.Semena pegastega badlja krepijo celično steno in tako preprečujejo vstop strupov v celico, poleg tega pa spodbujajo obnavljanje jetrnih celic. Silimarin deluje kot lovilec prostih radikalov. V jetrih preprečuje oksidacijo maščob in pojav vnetij ter pospešuje obnovo celic. Ob rednem nekajmesečnem jemanju lahko spravi naša jetra nazaj v red, vendar le, če ga zaužijemo s pravo kombinacijo drugih učinkovin.Danes se v farmaciji in pri domačem zdravilstvu uporablja seme oziroma plod pegastega badlja. Na trgu je več različnih prehranskih dopolnil s pegastim badljem, ki vam bodo – če boste le izbrali pravega – ob pravilni uporabi pošteno pomagala pri čiščenju oziroma razstrupljanju jeter.

Razstrupite se pravilno!

Priporočljivo je, da svoja jetra razstrupite vsaj enkrat, če ne večkrat na leto. V tem času poskrbite za zdravo prehranjevanje in zadostno gibanje, ter se izognite alkoholu, sladkorju, predelani hrani in nikotinu. Predvsem je pomembno, da si za razstrupljanje vzamete čas, saj v enem dnevu ali tednu telesa ne boste očistili vseh strupov, ki so se nabirali. Priporoča se vsaj trimesečna terapija. Ob tem posezite po preverjenih rešitvah za razstrupljanje telesa, ki jih priporočajo farmacevti.