Zasegel jo je učitelj

Dijak v učilnici razkazoval pištolo za airsoft

L.J.
18. 1. 2022, 09.53
Posodobljeno: 18. 1. 2022, 10.21
Deli članek:

V eni od srednjih šol so koprski policisti ukrepali po pozivu učitelja, da je eden od dijakov v šolo prinesel pištolo za airsoft.

Profimedia
Slika je simbolična.

Dijak je po besedah učitelja pištolo razkazoval sošolcem. Učitelj je od dijaka zahteval, naj pištolo preda in dijak ga je ubogal. Učitelj je poklical koprske policiste, pištolo pa zadržal pri sebi.

Ko so prišli policisti, so ugotovili, da gre za pištolo za airsoft, ki ni imela nabojnika ali nabojev. Pištolo so mu vzeli, proti mladoletnemu dijaku pa spisali obdolžilni predlog. Poklicali so starše, v primer pa bodo vključili tudi tamkajšnji Center za socialno delo.

Pištole za airsoft so pri nas dostopne v prosti prodaji, njihov nakup pa je dovoljen vsem starejšim od 18 let. Pri pištolah za airsoft gre pogosto za replike strelnega orožja, zato 'airsoftke' delujejo kot pravo orožje, kljub temu da uporabljajo majhne plastične naboje in ne morejo povzročiti prevelikih poškodb. V Zakonu o javnem redu in miru je zakonsko prepovedana uporaba tako imenovanega dekorativnega orožja, imitacij orožja ali trajno onesposobljenega orožja v javnosti, če uporaba povzroči vznemirjenost ali občutek ogroženosti. Predvidena kazen za vznemirjanje javnosti z imitacijami orožja je slabih 210 evrov.