Porod v avtu

Otroka rodila kar na prednjem sedežu Tesle, ko je peljal na avtopilota

R.T.
19. 12. 2021, 11.02
Posodobljeno: 19. 12. 2021, 11.04
Deli članek:

Gre za prvega otroka, rojenega v Tesli.

Profimedia
Tesla Model 3

33-letna Yiran Sherry in njen leto starejši mož Keating sta sredi septembra s svojim električnim avtomobilom znamke Tesla svojega tri leta starega sina Rafo v vrtec. Med potjo je Yiran odtekla voda.

Da do porodnišnice ne bodo prišli pravočasno, je postalo jasno takoj. Stali so namreč v prometnem zamašku. Ko so se začeli popadki, sta starša izkoristila tehnološke bombončke v avtomobilu. Keating je vklopil avtopilot, cilj nastavil na najbližjo bolnišnico in se lotil asistence pri porodu.

“Mojo roko je stiskala tako močno, da se mislil, da mi jo bo zdrobila,” je Keating dejal za revijo Inquirer. “Rekel sem ji, naj se osredotoči na dihanje, a to je bil nasvet tudi zame.”

Yiran je najprej mislila, da bo porod lahko zadrževala, dokler ne pridejo do bolnišnice, a pogledi proti navigaciji so ji razkrili, da se komaj premikajo. “Naj potisnem ali naj zdržim? K vragu, sotirmo to!” Tako je opisala svoj miselni proces, tik preden je začela rojevati.

Še preden ju je Tesla pripeljala do bolnišnice je otrok že ugledal luč sveta. “O moj bog, Keating. Zunaj je,” je dejala Yiran, ko je njen mož v roke prijel majhno dekletce.

Popkovino so prerezale medicinske sestre, ko je družina, še vedno v šoku, le prispela do bolnišnice. Vse se je še vedno odvijalo na prednjih sedežih. Prišel je tudi pediater in novorjenko pregledal. “Ko je rekel, da je zdrava in nama čestital, sem si lahko oddahnil,” je dejal Keating.

Mama in hči sta ostali v bolnišnici, kmalu pa sta začele dobivati vrsto obiskov. Najprej medicinske sestre in drugi zaposelni v bolnišnici, ki so hoteli ugledati prvega otroka, rojenega v Tesli.

Par je svojo avtomobilistično hči poimenoval Maeve Lily, čeprav sta se poigravala celo z mislijo, da bi jo poimenovala Tess, kar bi aludiralo na avtomobil, ki jima je pomagal pri porodu.