kaj takega?!

V zadrski slaščičarni prejela račun za kozarec vode

R.T.
23. 8. 2021, 12.47
Posodobljeno: 23. 8. 2021, 14.02
Deli članek:

Pojasnili so, da gre za filtirano vodo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Zadrčanka je te dni na družbenih omrežjih izrazila svoje razočaranje nad eno od slaščičarn v Zadru, kjer je morala njena mama za kozarec vode odšteti 80 centov. 

"Bodite previdni, ko sedite v slaščičarni in naročite kapučino s kozarcem vode, saj vam odslej za vodo (domnevno filtirano) zaračunajo dve kuni (0,27 evra). Torej, kozarec vode stane šest kun (0,8 evra). Voda ob kavi! Na da bi povedali, da gre za nekakšno posebno vodo ... No, brezplačne vode s kavo ni več," je zapisala na družbenih omrežjih.

V komentarjih so se odzvali številni prebivalci Zadra, kmalu zatem pa so se oglasili tudi lastniki omenjene slaščičarne:

"Žal nam je, da je prišlo do te situacije, gostom smo zgolj želeli zagotoviti bolj kakovostno in bolj zdravo vodo. Voda, ki se dodatno zaračuna, gre skozi posebne filtre za odstranjevanje nečistoč in je obdelana z UV-lučjo, s čimer odstranimo škodljive onasnaževalce. Gostje še vedno lahko izbirajo ali želijo brezplačno vodo iz pipe ali vodo iz aparata," so pojasnili.

"Pri naročilu bi bilo lepo vprašati ali bi gost navadno ali filtrirano vodo. To je pa skrajno neprofesionalno," je zapisal eden od uporabnikov Facebooka, medtem ko se je drugi vprašal: "Koliko bi stal kubični meter vode iz te naprave? 20.000 kun (2668 evrov)?"