Zanimivosti

VIDEO: Kdo se boji višine?! (ROADTRIP: 1. DAN)

Oglasno sporočilo
13. 7. 2021, 08.38
Posodobljeno: 21. 7. 2021, 09.01
Deli članek:

Elvedina, Elvisa in Azra - zmagovalke nagradne igre Roadtrip, kjer smo izbirali tisto trojico, ki je imela najbolj navdihujočo zgodbo o prijateljstvu, so se na sončni ponedeljek, 12. 7., odpravile na nepozabno dogodivščino!

V prestolnico so se podale iz Zasavja, nasmejane in v nizkem štartu za doživetja, ki jih čakajo. A niso niti sanjale o tem, kaj jih bo pričakalo takoj po prvi jutranji kavi nad strehami Ljubljane. Ko so srebale prvo dozo kofeina na ljubljanskem nebotičniku, je Elvisa takoj rekla, da ob ograji ne bo sedela, ker je previsoko. HI HI HI. Še vedele niso, da se bodo kmalu dvignile še mnogo višje. Naslednja postaja: aerodrom.

Skočile so v svojega čudovitega jeklenega konjička - Seat Ateco - ki ga je za naš Roadtrip priskrbel center mobilnosti Špan.

Kdo se boji višine?

Dekleta še pomislila niso na to, da bi jih lahko čakal polet z letalom. Nobena nad višino ni preveč navdušena, ampak Elvisa je v tej triperesni deteljici tista, ki se je najbolj boji. Pripeljali smo jih na brniško letališče, od koder smo jih z majhnim letalom Cessna 172 dvignili nad oblake. Živčki so kar delali, ampak iz letala so vse tri skočile nasmejane! Najbolj pogumni Elvedini je bilo celo prekratko, Azra je imela čisto mokro majico, Elvisa pa bi šla še enkrat! Fantastičen začetek dneva.

Naslednji namig na PS Paketomatu!

Po tem, ko smo se okrepčali s kosilom, smo jo mahnili na paketomat Pošte Slovenije, kjer je dekleta čakal namig za naslednjo aktivnost. S QR kodo so dostopale do poštnega predala v PS Paketomatu, kamor je ekipa Roadtripa že nekaj dni prej poslala paket z namigom. Vsak paket te v predalu počaka 72 ur, do njega pa lahko dostopaš 24 ur na dan, 7 dni na teden - kar je bilo odlično za našo logistiko, saj smo si že s prvo kavo pridelali eno uro zamude po časovnici ... No, nazaj k namigu. V škatli jih je čakala podkev! Hmmm ... Ni jim vzelo prav dosti časa, da so ugotovile, da jih na naslednji destinaciji čaka jahanje!

Gostoljubje na vrhuncu!

Pognali smo Španove Seate in se odpeljali na kooonec Slovenije - in to na prečudovit, zelen konec, kjer živijo sami dobri, gostoljubni ljudje. In najbolj smo njihovo gostoljubje začutili v izjemnem butičnem hotelu Atlantida***** - pet zvezdic, ki jih začutiš na vsakem koraku. 

Prijazna Mojca Korpar, vodja marketinga in prodaje, nas je popeljala še v srce Rogatca, v največji muzej na prostem v Sloveniji. Tam smo si ob vznožju Donačke gore ogledali srednještajersko ljudsko stavbarstvo subpanonskega tipa, značilno za Obsotelje v času od 19. do sredine 20. stoletja. Ob tem so nas stregli s tradicionalnimi pogačami, kavo, zeliščnimi napitki, pa še s šopki, polnimi zdravilnih zelišč in cvetic so nas obdarili ob odhodu. 

Ni še konec, ne  ...

Ampak! Ni se končalo s šopki, pravzaprav smo se morali za njih že v naslednjem trenutku kar malce boriti! Vkorakali smo namreč v hlev, kjer nas je z veselim rezgetanjem pozdravila čreda konjev. No, ne vem, ali so bili bolj veseli nas, ali naših slastnih šopkov? Dekleta so se ob spremstvu Renate med konji Konjeniškega kluba Strmol najprej sprehodila, nato pa so jih še zajahala. S tem se je Elvisi tudi uresničila dolgoletna želja. 

Terapevtski zaključek dneva se je nadaljeval še s kulinarično in zaključil z vodno terapijo. Po vročem saunanju je bila naša rešiteljica - osvežilna pijača Botanica! Mmmmmm. Kako čudovit prvi dan Roadtripa je za nami.

Poglejte, kako smo se imeli: