Zanimivosti

Kako prihraniti dva meseca življenja?

Oglasno sporočilo
9. 3. 2021, 12.00
Deli članek:

Ste vedeli, da ljudje med 61 in 69 dni v svojem življenju zapravimo za sesanje? To sta dobra dva meseca vašega življenja.

Povprečen uporabnik se temeljitega sesanja svojih bivalnih prostorov loti enkrat tedensko, vmes pa sesamo samo »površinsko«, torej samo vidne smeti. Pa vendar bi morali naše bivalne prostore počistiti vsakodnevno, saj se po njih vsak dan gibamo in prenašamo smeti.

Vendar kdo ima po napornem delovniku čas, konec koncev pa tudi voljo, še posesati celo stanovanje? Odgovor je jasen – nihče. Če se želite znebiti prahu v vašem domu in poskrbeti, da je vedno čist, vi pa bi radi svoj čas namenili pomembnejšim opravkom, je vredno razmisliti o nakupu robotskega sesalnika. Tukaj so trije razlogi:

1. Delo opravi namesto vas

Sesanje z robotskim sesalnikom je drugačno od sesanja z običajno sesalno napravo. Z njo namreč navadno čistimo le enkrat na teden, robotski sesalnik pa sesa vsak dan ali vsaj večkrat na teden. Tako je delo opravljeno temeljito, medtem ko imate vi čas da poskrbite za pomembnejše opravke.

2. Brez težav doseže nedostopne kotičke

Pri sesanju z robotskim sesalnikom so težave z nedostopnimi koti preteklost – robotski sesalnik namreč pri vsakem sesanju doseže prav vse kotičke; pod mizo, posteljo, omarami… tako se prah res nima več kam skriti.

3. Ne dviguje prahu

Robotski sesalniki delujejo vakuumsko, kar pomeni, da prahu ne dvigujejo, ampak ga pobirajo. Najbolje je, da sesanje nastavimo takrat, ko nas ni doma, saj s svojim gibanjem ne bomo dvigovali prahu in tako bo naš hišni pomočnik delo opravil res učinkovito.

Kateri robotski sesalnik izbrati?

Ko se odločamo za robotski sesalnik, je pomembno, da izberemo dovolj zmogljivo napravo za svoje potrebe. Največji specializiran ponudnik robotskih sesalnikov je iRobot, pri katerem boste zagotovo našli točno to, kar iščete. S pametnimi tehnologijami so iRobotovi robotski sesalniki skoraj povsem avtonomni, saj samodejno čistijo, zaznavajo prostore, določeni modeli s samodejnim praznjenjem koška pa ne rabijo naše pozornosti tudi do 60 dni. Vrečka v postaji ima t.i. Antiallergen lock sistem kar pomeni, da pri menjavi ne dvigujemo prahu. Tako praktično sploh ne opazimo, da ga imamo – le stanovanje je vedno čisto. iRobot robotski sesalci so še posebej blagodejni za alergike, saj njihovi filtri zadržijo 99% vsega prahu v velikosti do 1 mikrona; poleg tega pa se pri rednem sesanju v bivalnem prostoru zadržuje občutno manj prahu.

Pred nakupom se seveda pozanimajte o modelih in izberite sebi najprimernejšo iRobot Roombo.