O slabi pripravljenosti

Beovičeva eno, šolniki drugo: njene izjave ni želela komentirati, je pa dala vedeti, da se z njo ne strinja

J.P.
9. 3. 2021, 11.44
Posodobljeno: 9. 3. 2021, 13.12
Deli članek:

Vseskozi so dobro organizirani, vseskozi upoštevajo priporočila stroke.

Bobo
V srednjih šolah je ponovno bolj živahno.

Včeraj so se po prilagojenem modelu C v šolske klopi vrnili še ostali dijaki, potem ko so šole vrata odprle za dijake zaključnih letnikov in dijake nižjega poklicnega izobraževanja. Vrnitev je potekala gladko, v. d. generalne direktorice direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih Nataša Kranjc pa je pozvala šolnike, da se odločijo za cepljenje proti covidu-19 in s tem prispevajo k čim hitrejši normalizaciji življenja.

Vseskozi dobro organizirani

Po tistem, ko je nekdanja vodja strokovne svetovalne skupine, infektologinja Bojana Beović včeraj v informativni oddaji Odmevi ocenila, da nedavno odpiranje šole ni imelo negativnih posledic za epidemiološko sliko pri nas, in sicer zaradi bistveno boljše pripravljenosti šol, kot pa je bila jeseni, je dala Kranjčeva vedeti, da so višješolski zavodi in srednje šole vseskozi dobro organizirani ter da priporočila stroke upoštevajo tako dijaki kot tudi profesorji. Izjave Beovićeve zato ni želela komentirati.

Kranjčeva se zaveda težav pri organizacij pouka, še posebej športne vzgoje, zato priporoča, da se ta v čim večji meri odvija na prostem. Vprašanje v zvezi z nošenjem mask pri omenjenem predmetu so že naslovili na Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), je še dejala.