GROZA, KAK NERED!

Je predsoba polna razmetanih čevljev?

Z.F.
3. 10. 2020, 14.52
Posodobljeno: 3. 10. 2020, 21.01
Deli članek:

Tudi vas ob prihodu domov najbolj ujezi predsoba, v katero komaj stopite zaradi nametanih čevljev? Naredite red in najdite prostor za vsak par. Ob tem pa premislite, kaj zares potrebujete.

Dreamstime
Predsoba naj bo prostor, ki diha, ne pa se duši pod kupom čevljev in druge navlake.

Če tudi vaša predsoba ali hodnik že poka po šivih, ko vstopite v svoj dom, in komaj odprete vrata, saj se tam znajde vse od copat, natikačev in sandalov do tekaške obutve, prostora, kamor bi lahko shranili čevlje, pa ne najdete, preizkusite naslednje trike. Seveda pa se najprej organizirajte.

Menjava sezone

Počasi bomo umaknili in pospravili natikače, poletne salonarje in sandale, a še preden bodo romali nazaj v omare, jih očistite in preverite, ali so pripravljeni na še eno sezono. Nato pomislite, kje v vašem domu je še kaj prostora. Je to morda balkon ali shramba? Kaj pa notranjost sedežne garniture? Skratka poiščite neizkoriščen prostor, ki je morda tudi nekoliko težje dostopen. Če hranite škatle, v katerih ste čevlje kupili, jih lahko spravite tudi vanje. Te boste seveda lažje zložili po omarah.

Klop v predsobi kot shramba

Če je v vaši predsobi klop, na katero se lahko usedete, medtem ko se obuvate, je to lahko idealen prostor, kamor lahko shranite tudi čevlje. Naredite klop uporabno tako, da jo opremite s poličkami ali predalčki. Uporabite vzmetna dvižna vodila, ki bodo to omogočala, ali pa pletene košare na poteg. Namesto klopi lahko izberete tudi otoman z votlim dnom, ki bo prav tako odlična izbira, hkrati pa čudovit okras predsobe.

Ozke omare za čevlje

Razmislite, na katero steno bi lahko namestili ali postavili omaro za čevlje. V trgovinah s pohištvom boste našli priročne, tanke in ozke omare, ki so namenjene posebej čevljem. Te boste lahko namestili tudi za vhodna vrata, saj zasedejo zelo malo prostora, so pa resnično zelo uporabne in koristne ter bodo prostor kar optimalno izkoristile. Nanje pritrdite ogledala, tako boste prostor nekoliko povečali, obenem pa si boste v predsobi zagotovili še zadnji »pregled« pred odhodom v službo.