Moč pare vas bo navdušila

Spopadite se z umazano mikrovalovno pečico

Z.F.
2. 10. 2020, 21.40
Deli članek:

Se tudi vi spopadate z odvratno in trdovratno umazanijo v mikrovalovni pečici? Preizkusite naslednji trik z vodo in kisom ter mikrovalovno pečico očistite hitro in enostavno.

Profimedia
Tako limona kot kis bosta hitro opravila s trdovratnimi madeži in obenem površine tudi dezinficirala.

Če se morate tudi vi spopasti z umazano mikrovalovno pečico, v kateri so zažgani ostanki hrane, ki se nahajajo na vseh stenah, imamo za vas super trik, da boste delo lahko opravili brez mučenja. Vsem že dobro poznana skrivna sestavina, ki jo hranimo v gospodinjstvu v prvi vrsti za kulinarično uporabo, je alkoholni kis. Ta se odlično spopada z  vsemi vrstami nečistoč, vključno z ostanki razredčil, topil, milnimi odpadki, lepili in še bi lahko naštevali.

Čistite po korakih

Čiščenja mikrovalovne pečice se lotite postopno. Še preden se boste lotili čiščenja s kisom, v mikrovalovno pečico postavite večjo kozico z vodo in jo zavrite. Pustite, da vre vsaj pet minut. Para bo zmehčala ostanke hrane, ki jih boste v veliki večini lahko zgolj obrisali z mehko krpo ali papirnato brisačo. Trdovratne ostanke, ki so ostali na stenah in krožniku, nato popršite z alkoholnim kisom, pustite učinkovati vsaj tri minute, nato pa madeže zgolj še nežno zdrgnite in očistite. Ne skrbite zaradi močnega vonja kisa, saj bo v zelo kratkem času izginil.

Aktivna pena

Seveda obstaja še drug postopek čiščenja, ki je koristen pri zelo umazanih mikrovalovnih pečicah, pogosto pa ga uporabljamo tudi pri čiščenju klasičnih pečic. Upoštevajte prvi korak, torej v notranjost mikrovalovne pečice postavite posodo z vodo, ki naj vre najmanj pet minut. Nato vse stene posujte s sodo bikarbono, pustite delovati vsaj pet minut in jih nato popršite še s kisom ali sokom limone. Vaša mikrovalovna pečica bo tako zares dezinficirana, trdovratne madeže pa boste odstranili z lahkoto.

***Poudarek: Para bo opravila glavnino svojega dela, nad trdovratnejše ostanke pa s pomočjo kisa. OKVIRČEK: Nasvet N: Čistilo za steklokeramično ploščo T: Če niste pristaš naravnih čistil, lahko za čiščenje uporabite čistilo za steklokeramično ploščo. umazana mikrovalovna: Mastne madeže mikrovalovne pečice in kuhinjskih ploščic boste hitro očistili tudi s pomočjo koruznega škroba. limona, mikrovalovna pečica: ***