Zanimivosti

Posteljnina

Oglasno sporočilo
17. 7. 2019, 00.00
Posodobljeno: 25. 9. 2020, 12.34
Deli članek:

Če smo že tik na koncu urejanje otroške sobe in so kupili že večino, prihajajo na vrsto razni dodatki in podrobnosti, ki bodo sobi pričarali piko na i. če otrok sodeluje pri izbiri in nakupovanju, pa toliko bolje. Če gre za dojenčka, pa se seveda odločimo sami? Ali imamo že zavese? Morda pa smo se odločili za alternativo tem? Je v sobi že preproga? Kaj paotroška posteljnina? Če opremljamo za dojenčka, mora biti posteljnina za dojenčke. Za večje otroke, pri katerih pa je tudi poleg odličnih lastnosti posteljnine pomemben tudi videz. In pomembna je tudi velikost, bodisi otroška posteljnina 120x60, otroška posteljnina 140x70, otroška posteljnina 135x100 cm.

Vedno najprej namestimo večje kose pohištva in se pomikamo k manjšim. Iščemo prostor za razne reči, sploh za otroške. Ko gre za dojenčka, bomo njegovo sobo potrebovali sami, tako da bomo sledili lastnim potrebam. Če gre za večjega otroka, pa mu seveda tudi damo možnost izbire, da si samostojno uredi po lastnih željah. Ko smo že tik na koncu, pride na vrsto tudi otroška posteljnina. In čeprav se nam morda ni zdela tako zelo pomembna, ko smo po tej vprašali otroka, pa je z navdušenjem odgovoril, kakšne si želi. Šele takrat smo ugotovili, da dejansko zanj niso pomembne zgolj lastnosti, pač pa tudi videz. Poskušamo uskladiti oboje. In tudi velikost, tako da se seveda odločimo za ustrezno (otroška posteljnina 120x60, otroška posteljnina 140x70, otroška posteljnina 135x100 cm ali pa posteljnina za dojenčke).

Če spregovorimo o videzu otroških sob, nas morda presenetijo razne oblike in uporabne vrednosti različnih sob. Nikoli si ne bi mislili, da bomo kdaj videli posteljo kočijo, gasilski avto ali pa karkoli drugega. Danes pa so na voljo. In temu sledijo vsi prodajalci in proizvajalci, saj se zavedajo, kako močno so si otroci medsebojno različni. Razvijajo, oblikujejo in proizvajajo razne reči, za vse okuse in starosti ter spol. Nastaja tudi raznovrstna otroška posteljnina, ki je hkrati zelo kakovostna in pa tudi na pogled prikupna. Če je otrok večji, bomo seveda pri izbiri upoštevali njegovo interese in želje. Morda si želi določenega risanega junaka, lik ali pa karkoli drugega. Če je za dojenčka, bomo želeli barvno uskladiti. Kakorkoli, na voljo so nam različne, po ugodnih in dostopnih cenah. Na voljo nam je tako otroška posteljnina 120x60, otroška posteljnina 140x70, otroška posteljnina 135x100 cm ali posteljnina za dojenčke.

Pri otrocih je značilno spremenljivo vedenje oziroma, njihove potrebe in želje se lahko hitro spreminjajo. Upamo samo, da jim bomo sposobni slediti in v vsakem primeru zadovoljiti potrebam kakor željam. Potrebe so vedno prve, sledijo jim tudi želje. Če gre za majhne reči ali pa izdelke manjših vrednosti, nam je morda to veliko lažje. Recimo, da je otrokovo pozornost privabila določena otroška posteljnina. Šele, ko preverimo njene lastnosti in najdemo ustrezno velikost, se bomo najverjetneje odločili za nakup. Sicer banalna reč, pa vendar je lahko zelo pomembna. In zelo pomembna je prav za spanec otroka. Če se bo otrok bolje počutil, odlično. Le tako malo je včasih potrebno, da mu na lica izvabimo nasmeh in veselje. In seveda tudi upoštevamo, da so postelje različne in posledično vzmetnice, katere potrebujejo le ustrezne velikosti otroško posteljnino (na voljo so nam otroška posteljnina 120x60, otroška posteljnina 140x70, otroška posteljnina 135x100 cm in pa posteljnina za dojenčke).

Velja prepričanje, da dober spanec vpliva na celoten prihodnji dan. Verjetno bo držalo, saj običajno po neprespani noči nekako nismo to mi in komaj čakamo, da vse skupaj prespimo, zato, da se življenje vrne na normalne tire. In ko vemo, kakšno moč ima posteljnina, bomo za svojega otroka želeli le najkakovostnejšo in najboljšo. Tako je otroška posteljnina postala pomemben nakup. Če nismo prepričani o izbiri, pa seveda lahko vedno vprašamo prodajalca za mnenje. Sploh, če je otrok še dojenček in nas zanima posteljnina za dojenčka. Morda še niti ne vemo, kakšna bi ta naj bila. Informacije nekoga, ki se odločno spozna na te, pa so seveda več kot dobrodošle. Seveda enako velja tudi za posteljnino večjih dimenzij, kot so otroška posteljnina 120x60, otroška posteljnina 140x70, otroška posteljnina 135x100 cm.

Čas hitro mineva in šele ko imamo otroke ugotovimo, kako zelo to drži. Zdi se nam, da smo še včeraj kupovali posteljo za dojenčke, sedaj pa že iščemo posteljo za najstnika. Tako pač je in poskušamo vsaj čas preživeti mirno, zabavno in veseli skupaj z otrokom. Če nas je nazadnje zanimala posteljnina za dojenčke, je čas da sedaj preverimo, kakšna nam je na voljo otroška posteljnina 120x60, otroška posteljnina 140x70, otroška posteljnina 135x100 cm.

Pri otrocih so želje različne in se dokaj hitro spreminjajo. Tem poskušajo slediti tudi prodajalci in dopolnjujejo svojo ponudbo z raznimi novostmi. Ne glede na to, ali gre za posteljo, igračo ali pa popolnoma banalno stvar. Morda je našega otroka zanimala točno določena otroška posteljnina, katero smo iskali in na koncu našli, sedaj pa se mu zdi prikupna posteljnina za dojenčke. Katera pa zanj seveda ne pride v poštev, kajti velikost vzmetnice ni enaka. Zanj bo morda v poštev prišla otroška posteljnina 120x60, otroška posteljnina 140x70, otroška posteljnina 135x100 cm. Med vrsto ponudnikov bo seveda tudi izbira večja in tako skorajda ni možnosti, da se ustrezna ne najde tudi za našega otroka.

Otroška posteljnina je sicer cenovno dostopna, bomo pa najverjetneje med ponudbo naleteli tudi na takšne, katere imajo v primerjavi z drugimi nekoliko višje cene. In nas bo morda zanimalo, zakaj je temu tako? Odgovor je običajno zelo preprost. Razni materiali, raznih cenovnih vrednosti, detajli, dodatki, velikost in lastnosti, vse to vpliva na končno ceno. Čeprav je posteljnina za dojenčke veliko manjša od otroška posteljnina 120x60, otroška posteljnina 140x70, otroška posteljnina 135x100 cm, bo morda cenovno enaka ali celo dražja. Ni pa nujno seveda, spet je cena odvisna od proizvajalca in izbrane posteljnine. In glede na pomembnost, ki jo ta ima, bomo seveda (če ne drugje) pri prodajalcu preverili lastnosti ter se odločili za nakup takšne, ki se nam zdi najboljša izbira. Starši se soočamo z raznimi izzivi, čeprav gre morda zgolj za navaden nakup posteljnine, pa vendar, ko so vmes otroci, lahko resnično predstavlja pravi izziv.