OB MENJAVI LETNIH ČASOV

Kam s poletnimi oblačili, ko so omare čisto polne

T.D.
19. 9. 2020, 09.02
Posodobljeno: 21. 11. 2023, 08.56
Deli članek:

Ob menjavi letnih časov se pogosto sprašujemo, kam z odvečnimi (sezonskimi) stvarmi in kam jih pospraviti, če imamo premalo prostora.

dreamstime
Prostor pod posteljo lahko zapolnite s škatlami ali zabojniki za shranjevanje sezonskih oblačil, posteljnine in potovalnih torb.

Prostora ni nikoli dovolj, predvsem v majhnem stanovanju. Čeprav se zdi to precejšen problem, zlasti v majhnih domovih, se čisto povsod, v stanovanju ali hiši, skriva obilo možnosti. Oglejte si naše predloge, kako v svojih prostorih pridobiti čim več shranjevalnih in funkcionalnih površin.

Pod posteljo

Prostor pod posteljo lahko zapolnite s škatlami ali zabojniki za shranjevanje sezonskih oblačil, potovalnih torb, plavutk in ležalnih blazin. Priporočljivo je, da imajo škatle ali zaboji kolesa in pokrove, da se v njih ne nabira prah. Izberete lahko škatle ali zabojnike, ki so namenjeni prav za pod posteljo, dobro pa vam bodo služile tudi navadne kartonske škatle ter neprepustne plastične vreče na zadrgo. Lahko si omislite tudi posteljo z vgrajenimi predali za shranjevanje.

Za vrati

Za izkoristek prostora se vedno najde še kakšen prostor za vrati, kamor lahko postavite ožjo omaro za čevlje ali namestite ogledalo ali obešalnik za obešanje kopalnih plaščev, šolskih torb, nakita.

Podest

Če je strop dovolj visok, pa lahko izdelate podest, ki vam bo najbolje služil za spalne prostore. Naredite ga lahko nad sedežnim delom dnevne sobe oziroma povsod tam, kjer ne potrebujete celotne višine prostora. Podest omogoča veliko shranjevalnega prostora, hkrati pa je zanimiv oblikovni element. Podestov po navadi ne moremo kupiti in jih je treba izdelati po meri.

Niše

Če globina stenskih niš to dopušča, jih opremite z drsnimi vrati in spremenite v vgradne omare. V plitkejše niše pa namestite police, na katere boste lahko zložili knjige, zgoščenke ali spominke z dopusta.

Pod stopnicami

Če stanujete v hiši ali v stanovanju v dveh nivojih, lahko prostor pod stopnicami imenitno izkoristite za shranjevanje sezonske garderobe, čevljev in podobnega. Stopnišča lahko spremenite tudi v prostor za delovni kotiček, knjižni regal ali prostor za televizijski sprejemnik.