Zanimivosti

Svetovni as Primož Roglič: poznavalec kolesarskih destinacij

nn
18. 9. 2020, 12.37
Posodobljeno: 18. 9. 2020, 12.38
Deli članek:

Letošnji Tour de France je poskrbel še za eno pravljico slovenskega športa in pravo kolesarsko evforijo v deželici na sončni strani Alp.

Arhiv
Primož Roglič je navdušen nad kolesarskimi potmi, ki jih ponuja Medžimurje

Ne glede na končni razplet sta se Primož Roglič in Tadej Pogačar že zapisala med največje slovenske športne junake. O fenomenu Rogliča je bilo povedanega že veliko, a še vedno nas ta simpatični kolesar, ki se je tako meteorsko izstrelil med zvezde svetovnega kolesarstva, vsak dan znova preseneča in navdihuje.

Čez drn in strn do kolesarskega prestola

Primoževa športna pot je posebna, saj se njegovi dosežki berejo skoraj kot znanstvena fantastika. Odličen smučarski skakalec v mladih letih, ki je v svet profesionalnega kolesarstva zakorakal šele v svojih 20-ih, v tem neusmiljenem športu niza uspeh za uspehom. Na letošnji francoski pentlji je na dobri poti, da postavi piko na i svoji neverjetni karieri in osvoji najprestižnejšo kolesarsko dirko na svetu. Deluje, kot da ga nič ne more vreči iz tira. Zbrano in odločno kolesari proti kolesarskemu prestolu.

Vzornik mladim generacijam kolesarjev

Od nekdaj je tak - »preprost fant iz sosednje ulice«. O njegovi srčnosti in skromnosti pričajo številne anekdote. Pred nekaj leti je med oddihom v sosednjem Medžimurju na treningu presenetil mlade kolesarje lokalnega kluba in jim pričaral nepozaben dan. Z nadobudnimi mladimi športniki je raziskoval eno najbolj znanih kolesarskih destinacij v širši regiji in jim predal veliko koristnih nasvetov. Kdo ve, če so si mladeniči in mladenke takrat predstavljali, da se sproščeno družijo z bodočim mega zvezdnikom kolesarskega športa?

Vsakdo potrebuje svojo oazo miru

Slovenskemu kolesarskemu šampionu ves čas njegove uspešne kolesarske zgodbe stoji ob strani partnerka Lora. Primož je že na začetku njune ljubezenske zgodbe dokazal, da se za navidezno zadržanostjo skriva nežna in romantična duša. Svojo srčno izvoljenko je prav kmalu odpeljal na oddih v njegovo priljubljeno kolesarsko destinacijo v osrčju zelenega vrta Hrvaške. V objemu neokrnjene narave in termalnih vrelcev medžimurskih term sta se mlada zaljubljenca lahko popolnoma odklopila od natrpanega vsakdanjega urnika in se prepustila gurmanskim užitkom. Obenem si je Primož na aktivnih počitnicah nabral novih moči za prihodnje športne podvige.

V svojo oazo miru, kjer tudi kolesarskih poti zlepa ne zmanjka, se bo Primož z družinico, ki zdaj šteje še enega člana več, zagotovo še vračal. Do takrat pa močno stisnimo pesti za fanta, ki neumorno vrti pedala na dirki po Franciji in sanje spreminja v resničnost.