Zanimivosti

NORO ADRENALINSKO DOŽIVETJE V OBJEMU NARAVE

Oglasno sporočilo
18. 9. 2020, 12.39
Posodobljeno: 18. 9. 2020, 12.49
Deli članek:

Na Roadtripu bo poskrbljeno tudi za pravo dozo adrenalina. Udeleženci bodo kri po žilah pognali ob spustu po najdaljši neprekinjeni jeklenici v Sloveniji, imenovani Olimpline. Roadtripovcem bo spust po njej spodnesel tla pod nogami in jih ponesel v višave ter jih navdušil z izjemnimi razgledi na prečudovito okoliško naravo.

Olimpline se nahaja v Črni na Koroškem, majhni idilični gorski vasici, od koder prihaja kar sedem slovenskih olimpijcev, po katerih je ta jeklenica dobila ime. Je odlična ideja za pobeg od stresnega vsakdana, saj boste ob spustu, ki je dolg kar 1263,5 metrov in se dviga 219 metrov nad tlemi ter je pospremljen s pogledom na izjemne naravne lepote Črne na Koroškem, zagotovo pozabili na vse svoje skrbi in začutili pravo svobodo.

To najdaljše slovensko adrenalinsko doživetje nad tlemi, ki spada tudi med najdaljše v Evropi in svetu, je vsekakor prava odločitev za vse ljubitelje narave in aktivnega preživljanja prostega časa, saj požene kri po žilah, hkrati pa še dodatno očara z razgledom, ki se razprostira do okoliških hribov, dolin, gozdov in gora. Tako boste doživeli pustolovščino, ki vam bo za vedno ostala v spominu.

Tamkajšnji inštruktorji vas bodo opremili s primerno opremo in vam dali vsa potrebna navodila za varen spust, nato pa se boste do startnega mesta vaše nepozabne dogodivščine zapeljali s kombijem.

Kot zanimivost pa naj dodamo še, da Olimpline poteka neposredno preko periadtiatske prelomne cone, območja, kjer se stikata evropska in afriška tektonska plošča. Zato lahko rečemo, da boste ob spustu po njem potovali iz Evrope v Afriko. Na to opozarjajo tudi zanimive interpretacijske table, ki jih najdete na startno-razgledni ploščadi pred spustom, in prikazujejo zanimivo geodiverziteto tega območja ter periadriatsko prelomnico.