Zanimivosti

Destinacija Jeruzalem Slovenija vabi – doma je res najlepše

oglasno sporocilo
31. 12. 2019, 12.49
Posodobljeno: 12. 6. 2020, 13.03
Deli članek:

S sloganom »Želimo si biti del tvojih zgodb, lepih spominov in novih načrtov«, z nagovorom, da ta prleška destinacija ponuja pravi mir in sprostitev, ko človek res lahko svobodno zadiha, se v času, ko so se turistični trendi in razmišljanje ljudi, povsem obrnili na glavo, v treh občinah – Ormožu, Središču ob Dravi in Sv.Tomažu – zavedajo svojih prednosti in bogastva doživetij, ki jih združene v blagovni znamki Jeruzalem Slovenija, ponujajo slovenskemu turistu.

TKŠ
TKŠ

Vabijo vse, ki so bili, še posebno pa tiste, ki to še niste, da pridete in odkrijete edinstven košček Slovenije, kjer se prepletajo tradicija, kultura, zgodovina, odlična kulinarika, vina in prijetna doživetja. Imajo številne kolesarske in pohodniške poti, med drugim so tudi na Jakobovi romarski poti, ki je odlično označena in poteka prav čez Jeruzalem, poudarjajo svojo bogato ponudbo razseljenih namestitev, ki so zelo raznotere – od glampingov do nastanitev na turističnih kmetijah, v hostlu Ormož, imajo pa tudi eno najlepše urejenih mrež PZA.

Tako lahko kot v pravljici svoj avtodom parkirate ob ribniku Savci in če bo sreča, za večerjo pojeste ribo, ki ste jo sami ulovili ali pa se parkirate ob mestnem kopališču in čudovitem ormoškem grajskem parku, kjer boste v senci starodavnih dreves, s kozarčkom odličnega vina v roki, uživali ob pogledu na klet, kjer so to vino pridelali…

Ponuja se vam odlična priložnost, da izkusite čar tega ohranjenega koščka narave z najčudovitejšimi sončnimi vzhodi in zahodi: med sprehodi ob terasah vinogradov, z vinom v kozarcu ter s pogačo, tünko in bučnim oljem na krožniku, med sproščanjem ob žvrgolenju ptic, razigranih glasovih narave ob reki Dravi in pesmih klopotcev v vinogradih.

Postržjače, kvasenice in krapci, solenke, zobl, čurke in prezvuršt, sireki, pocane murke … Večini se slišijo kot besede z drugega sveta! Vse te in še marsikatero drugo domačo dobroto lahko okusite bodisi na kmetijah, turističnih kmetijah, pri gostincih, po novem ob vikendih na vinski cesti, še posebno pa bo ponudba bogata na prireditvah ali ob vikendih odprtih vrat. S svojo posebno kolektivno blagovno znamko Jeruzalem Slovenija, s katero še posebej znamčijo višjo lokalno kakovost, so označili vse pristne pridelke, izdelke pa tudi prireditve, ki jih organizirajo na destinaciji. Z njimi jamčijo odličnost in pristno kakovost, prepleteno s prleško zgodbo, domačnostjo in gostoljubnostjo.

Navdušeni boste nad Ormoškimi lagunami, Naravnim parkom v upravljanju DOPPS. To je raj za ptice, raj za otroke, za vse ljubitelje narave in miru. Človek komaj verjame, da je v Sloveniji kaj tako edinstvenega.

Iz destinacije Jeruzalem Slovenija nikakor ne morete oditi brez steklenice izvrstnega vina, saj pravijo, da so največji vinograd v Sloveniji – njihova destinacija obsega preko 6 odstotkov vseh slovenskih vinogradov. Najbolj prisegajo prav na šipon, a paleta vin in vinarjev je široka in pravijo, da pri njih rastejo vina za vse okuse sveta. Tudi brez gostega, aromatičnega bučnega olja ne boste odšli, iz mletih bučnih semen, ki v sladicah nadomešča moko, pa si boste doma lahko pripravili rahle rulade ali torte, v katerih uživajo tudi občutljivi na gluten.

Dobrodošli -  ko nas obiščete, boste začutili, da čas pri nas teče drugače…