Zanimivosti

Tudi kitajski velikan pomaga v italiji

N.N.
20. 3. 2020, 08.26
Posodobljeno: 20. 3. 2020, 08.31
Deli članek:

Huawei je Italiji podaril 1000 zaščitnih oblek in 200.000 mask. Na pomoč pa je, podobno kot že prej doma na Kitajskem, priskočil tudi s svojo tehnologijo, ki je v pomoč zdravnikom.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Z oblačno platformo Welink je kitajski tehnološki gigant omogočil izmenjavo informacij in dobrih praks med italijanskimi in kitajskimi zdravniki. Nekaj začasnih bolnišnic pa je opremil z Wi-Fi in jim tako omogočil povezavo z drugimi zdravstvenimi ustanovami. Poleg tega s partnerji sodeluje pri vzpostavitvi platforme za videokonference, ki bo v realnem času omogočila posvetovanje zdravstvenega osebja iz različnih regij in povezavo s kriznim štabom oziroma z državnimi organi. 

Kitajski velikan je že v domačem Wuhanu s svojo tehnologijo opremili najprej gradbišče bolnišnice in tako omogočili, da je usklajevanje več kot 3000 delavcev teklo nemoteno. Omrežje 5G, ki so ga postavili v bolnišnici, pa je bilo ključnega pomena za povezavo velikega števila medicinskih naprav. 

Svojo tehnologijo na Kitajskem zdaj uporablja še pri razvoju storitve za hitrejše CT analize, ki so pomembne pri zdravljenju bolezni
covid-19. Rešitev, ki temelji na umetni inteligenci, je nastala v sodelovanju z Univerzo za znanost in tehnologijo Huazhong in Lanwon Technology.