Zanimivosti

“Strah me je, da bi ostala brez tega čudeža”

Oglasno sporočilo
18. 3. 2020, 11.00
Posodobljeno: 27. 3. 2020, 11.57
Deli članek:

Novo leto je čas za čistko in nove začetke. S tem se zagotovo strinja tudi Alma Rekić, ki se je januarja po kratkem premoru zopet odločila, da se vrne na pot, ki ji je pred dobrim letom in pol pomagala do izgube kilogramov.

Alme ni potrebno posebej predstavljati. S svojo karizmo in izrazito močno osebnostjo, ki ne dopušča polovičarstva, je poskrbela, da smo si jo zapomnili že v slovenskem Masterchefu in od takrat pusti sledi, kjerkoli se pojavi. Ko se je odločila za spopad z napihnjenostjo - težavo, ki pesti mnogo žensk, tako ni bilo nobenega dvoma, da tudi temu ne bo kos. 

Danes pravi, da ima raje nekaj kilogramov več kot konstanten občutek napihnjenosti. A do tega spoznanja ni prišla čez noč in zagotovo ji ne bi uspelo brez ključnih izdelkov in strokovne pomoči.

Alma, veliko se je pisalo o vašem hujšanju, čeprav pravzaprav nikoli ni bilo videti, da se borite z odvečnimi kilogrami. Kaj je bil tisti “klik”, zaradi katerega ste se odločili, da je čas za spremembo?

Glavni razlog je bil konstanten občutek napihnjenosti. Tega se nikakor nisem mogla rešiti. Zaradi zelo stresnega vsakdanjika sem bila pogosto tudi preutrujena in v mojem vsakdanu ni bilo neke zdrave prehranjevalne rutine. Saj veste, ješ takrat, ko lahko in imaš čas. Običajno je to takrat, ko si že zelo lačen in potrebuješ nekaj na hitro, da potešiš občutek lakote in pa na nek način tudi stresa. Takšen način prehranjevanja pa ne more biti brez posledic in tako so se tudi pri meni začeli kopičiti kilogrami, povečala se je napihnjenost in vse prepogosto sem bila brez energije. Tako enostavno ni šlo več naprej.

Dejali ste, da ste ves čas mislili, da vas motijo kilogrami, a v resnici sploh niso bili tako problematični. 

Ženske pogosto mislimo, da so za vse krivi kilogrami. Tudi jaz sem. Vse dokler nisem tekom procesa hujšanja spoznala, da sta napihnjenost in slaba presnova tisti, ki povzroča toliko slabe volje in pomanjkanje energije. Šele, ko sem se naučila spoznavati in poslušati svoje telo, sem se zavedala, da lahko čisto ok živim s kakšnim kilogramom več, če je le presnova ok in posledično nimam napihnjenega trebuha.

Takrat ste tudi s pomočjo Sensilabovih strokovnjakov odkrili napitek, ki naj bi vam precej spremenil življenje. 

Ja, takrat sem odkrila Waterout. Še danes zagotavljam, da je to najboljši naravni drenažni napitek, kar jih obstaja. Zaradi njega sem v prvih dveh mesecih hujšanja izgubila 7 kilogramov in prvič v življenju občutila, kako je, ko se ti ni treba ukvarjati z napihnjenim trebuhom in iskati oblačil, ki bi to uspešno skrila. Obožujem njegov okus, še raje pa imam štirikratni učinek, ki ga povzroča - klinično dokazano iz telesa odstrani kar 27% odvečne vode in toksinov, hkrati pa zmanjša zabuhlost za 60%.

Voda, ki se tako zadržuje v telesu, naenkrat najde pot ven, zraven odnese tudi toksine in tako preprečuje nabiranje odvečnih kilogramov

Waterout je moj vsakdanji spremljevalec kjerkoli in kadarkoli. Mogoče se bo slišalo pretirano, a brez njega si ne predstavljam več življenja. Prav bojim se, da bi ostala brez.

Menite, da je bilo vaše hujšanje uspešno tudi zaradi obiska Sensilabovih centrov in rednih meritev?
Zagotovo. Pred posvetovanjem s strokovnjaki v Sensilabovih centrih sem verjela, da se uspeh skriva v izgubi kilogramov. Z rednimi obiski sem se naučila, da ni vsako telo isto in da telo samo sporoča, kaj mu ustreza. Spoznala sem, da niso kilogrami tisto, kar določa počutje, temveč, vsaj v mojem primeru, napihnjenost. Če se počutijo napihnjeno, so tudi lažji ljudje nesrečni. 

Tako sem se že pri prvih meritvah naučila spremljati svoje telo. Naučili so me, kako je pomembna presnova in mi z različnimi meritvami pomagali razumeti proces spreminjanja telesa. Sedaj, na primer, tudi vem, da se presnova ne meri po kilogramih, temveč po letih. Prav strašljivo je, da sem imela na začetku meritev v Sensilabovih centrih presnovo 50-letnice. 

Imate kdaj tremo pred obiski meritev?
Ja, seveda, tudi (smeh). Vedno me je malce strah, kaj bodo pokazali rezultati. K sreči je na koncu vedno vse super, saj odidem z novim spoznanjem o sebi in hkrati novim priporočilom, kako naprej. Ko sem omenila, da nimam energije za aktivnosti, so mi takoj svetovali Bootburn Active in še danes ga jemljem vedno, ko se podam v hribe. Ta fat burner je res prijetnega okusa in poleg tega, da dvigne nivo energije (in res ga!), pomaga izboljšati tudi trening, saj kar za 16% poveča porabo maščob. 

Ravno zdaj sem si naredila kar nekaj zalog, saj se pričenja obdobje pohodništva, moje najljubše antistresne vadbe. 

Kakšne so po vašem mnenju najhujše napake pri hujšanju? Je bolje spremeniti jedilnik ali prepoloviti porcije?
Naučila sem se, da je v prvi meri najbolj pomembno naučiti se poslušati svoje telo. Sem velik gurman in nekoč sem verjela, da bom bolj suha, če bom iz svojega jedilnika črtala stvari, ki jih obožujem, a niso, saj veste, tako zdrave. Danes naredim tako, da si privoščim pregrehe, ki jih obožujem, a sem nato dva, tri dni pazljiva pri hrani. Zalotila sem se tudi, da sedaj že podzavestno posegam po bolj zdravi hrani. Da mi, denimo, brezglutenski kruh, prej pade v oči kot klasičen bel. To ni naučeno, to je posledica preizkušanja in občutkov po zaužiti hrani. 

In ja, je posledica učenja z vrhunsko ekipo, ki mi omogoča na tak način spoznavati svoje telo in se učiti, kaj je zanj dobro in čemu se raje odpovedati v večjih količinah.

Paket, ki odstranjuje odvečno vodo iz telesa in zmanjšuje maščobo, je njen zvesti spremljevalec že več kot leto in pol, za vas pa je smao tokrat na voljo po polovični ceni TUKAJ