Kulinarični strokovnjaki zadnja leta ponovno odkrivajo možnosti njene uporabe in predstavitve na sodobnejši način. Mlinotest je šel celo nekoliko dlje in ponudil Polento z ajdo Naše none, kjer sta združena dva najpristnejša okusa slovenske tradicije – slovenska koruza poltrdinka in aromatičnost ajde. Njena boljša prehranska sestava in poseben okus sta prepričala tudi Inštitut za nutricionistiko, ki ji je letos podelil Nagrado za inovativnost v skupini žitnih izdelkov in naslov Naj živilo 2020, saj podpira zdravje in prispeva k prijaznosti do potrošnikov ali okolja. Polenta z ajdo Naše none je odličen vir prehranskih vlaknin, njeno aromatičnost in zlato rumeno barvo pa ohranjajo s predkuhanjem celih zrn koruze v pari, ki jih šele nato zmeljejo. Polenta naših babic tako zadovolji vsak okus, saj je hitro pripravljena v pičlih treh minutah. V Mlinotestu so nanjo še posebej ponosni, saj je potrditev njihovega truda za ohranjanje 150 letne tradicije, skrbi za kakovostne izdelke in inovativne jedi po meri novih časov.