Surovina, pred katero trepetajo občani

27-letnik, strah in trepet Bele krajine, zdaj počiva v priporni celici

S.R.
28. 2. 2020, 13.05
Posodobljeno: 28. 2. 2020, 13.05
Deli članek:

Belokranjski ustrahovalec, ki je pred roko pravice pobegnil na Hrvaško, se je v lisicah vrnil v Slovenijo in pristal v priporu.

Profimedia
Preiskovalni sodnik ga je poslal v pripor (fotografija je simbolična).

27-letni nasilnež je v Beli krajini ustrahoval občane, grozil je tudi policistom. Opasal se je z več kaznivimi dejanji in kršitvami, zdaj je pristal v priporu, sporočajo iz PU Novo mesto. 

Na javnem kraju je najprej občane ustrahoval s pištolo in posameznikom grozil, da bo z njimi obračunal. Enake »obravnave,« polne groženj in žaljivk, so bili deležni policisti in kriminalist. Ti so med preiskavo ugotovili, da je razbil tudi vrata gostinskega lokala v Črnomlju in v prostoru izpraznil gasilni aparat. Sledila je hišna preiskava na njegovem domu, kjer so našli tudi imitacijo pištole, s katero je opletal, ko so iz njegovih ust letele grožnje. Nasilnež je pred roko pravice začasno pobegnil na Hrvaško, a ni pobegnil pred svojo naravo. Tudi tam je v eni od gostiln ogrožal in ustrahoval goste ter nasploh kršil javni red in mir. Lisice so mu nadeli hrvaški policisti, ki so ga po zaključenem postopku predali našim organom pregona.

Za kakšnega lopova gre? 

Policijska kartoteka je debela. Kot pojasnjuje tiskovna predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik, so ga policisti v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Ta med drugimi vključujejo vse od požigov vozil, pretepov in groženj do napadov na policiste in celo poskusa požiga policijske postaje. V preteklosti si je pobližje ogledal tudi notranjost zapora. 

Potem ko so ga v Slovenijo vrnili Hrvati, so ga kriminalisti pospremili k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Preiskava zadnjih kaznivih dejanj je še v teku, kriminalisti pa bodo kazensko ovadbo z ugotovitvami še dopolnili. Pridobili so namreč tudi podatke, da je ustrahoval še več oseb, ki pa si zaradi strahu pred maščevanjem niso upali spregovoriti pred policisti. Ti tako vse morebitne žrtve oziroma oškodovance pozivajo, naj se zglasijo na najbližji policijski postaji ali jih pokličejo ter jih seznanijo z vsemi ustreznimi informacijami. »Policisti se bodo takoj odzvali, zbrali potrebna dokazila in o tem seznanili pristojno tožilstvo. Žrtve lahko na ta način pomembno prispevajo k ustreznemu sankcioniranju osumljenca in ohranjanju varnosti v svojem okolju,« še sporočajo iz PU Novo mesto.