Zanimivosti

Če bi bili zaposleni v tem podjetju, bi bila vaša januarska plača 18 % višja.

Oglasno sporočilo
18. 2. 2020, 09.56
Posodobljeno: 18. 2. 2020, 10.24
Deli članek:

Znani slovenski trgovec je decembra obljubil, da bo z novim letom svojim sodelavcem rekordno zvišal plače. Najvišji dvig v zgodovini podjetja naj bi trgovcu prinesel kar 1600 evrov bruto in regres v višini 1700 evrov.

Verjetno ste tudi sami zasledili, da se je preteklo leto veliko pisalo o dvigu minimalne plače z 886,63 na 940,58 evra bruto. Napoved rekordnega dviga plač je decembra napovedal tudi najbolj fer slovenski trgovec, česar so se tamkajšnji zaposleni razveselili ravno pred decembrskimi prazniki, ko so že tradicionalno prejeli tudi božičnico. Kaj pa se je zgodilo februarja, ko so prejeli prvo januarsko plačo? 

Potrjeno - Hofer držal obljubo in zvišal plače!

Prodajalci pri Hoferju so že sedaj za svoje delo prejemali nadpovprečno plačilo v trgovinski panogi, januar 2020 pa jim je prinesel dodatno, za trgovsko podjetje rekordno zvišanje plačila. V najvišjem plačilnem razredu bo tako prodajalec za 40 ur/teden zaslužil 1600 bruto, za 30 ur/teden pa 1200 evrov. Za četrtino krajši delovni čas tako prejmejo plačilo, ki skoraj za tretjino presega minimalno plačo, predvideno za polni delovni čas.

  • Hofer prodajalec: 30 ur/teden* = 1.200 €
  • Hofer prodajalec: 40 ur/teden* = 1.600 €
  • Minimalna plača v Sloveniji: 40 ur/teden = 940,58 €

*Bruto plača v najvišjem plačilnem razredu od 1. 1. 2020.

Koliko regresa pa prejmete vi?

Lepo je, ko je mesečno plačilo vzpodbudno, še lepše pa, ko ga nadgradijo dodatne finančne ugodnosti. Zaposleni v Hoferju bodo letos tako prejeli 1700 evrov regresa, konec leta pa jih že tradicionalno čaka tudi božičnica. Mesečno prejemajo še najvišje zakonsko določeno nadomestilo za prehrano (6,12 €/dan), maksimalno neobdavčeno povračilo stroškov za prevoz na delo (0,18 €/km) in vplačilo v drugi steber pokojninskega zavarovanja. To pa še ni vse. V primeru, da je v podjetju sprejeta inovativna ideja, ki jo predlaga zaposleni, le-ta prejme 100 € nagrade, nagrajeni pa so tudi za uspešno priporočilo novega sodelavca, ki jim prinese kar 400 € bruto.

»Na Slovenskem trgu smo prepoznani po vlogi odgovornega trgovca, naše vodilo »Več kot fer« pa ne prenašamo zgolj na svoje prodajne police, kjer kupci najdejo izdelke najvišje kakovosti po najnižji ceni, temveč tudi na svoje sodelavce. Zavedamo se, da so sodelavci srce našega podjetja. Pri dobrem delu jih želimo spodbujati in pomemben del te spodbude je seveda tudi pošteno plačilo,« so še povedali pri Hoferju.