MRAZ NE PRIZANAŠA

Poskrbite za lepo kožo tudi pozimi

Z.F.
2. 1. 2020, 14.29
Deli članek:

Morda se včasih zdi, da je pozimi zaradi izjemnih vremenskih razmer, nizkih temperatur, vetra in pomanjkanja vlage skorajda nemogoče ohraniti sijočo, zdravo in lepo polt. Je res tako?

Dreamstime
Kožo pozimi še izdatneje negujte in vlažite.

Ni, z nekaj potrpežljivosti, skrbne nege z naravnimi, koži prijaznimi negovalnimi

izdelki in malce discipline si lahko zagotovimo zapeljivo lepo polt in zadostimo vsem potrebam kože.

Obraz je pozimi najbolj izpostavljen neprijaznim vremenskim razmeram, zato je izbira zaščitnih in hranilnih izdelkov za kožo obraza še posebno pomembna.

Posezite po kremah, losjonih in oljih bogatih tekstur, ki so dovolj močne, da v koži zadržijo že obstoječo vlago, hkrati pa jo dodatno navlažijo. Med najboljšimi sestavinami, ki naj bi jih negovalni izdelki vsebovali, je tudi pšenica, bogata z vitamini A, C in E, odličnimi antioksidanti, ki lovijo proste radikale.

Ovseni kosmiči, soja, jojoba

Ovseni kosmiči so odlično negovalno sredstvo za suho, razdraženo kožo, hkrati pa jo ščitijo pred zunanjimi vplivi; soja je bogata s hranilnimi snovmi in maščobnimi kislinami, ki kožo ščitijo, lecitin pa srbečo, razdraženo in suho polt pomirja. Jojobo oziroma jojobino olje so že Indijanci uporabljali za zaščito pred vetrom in mrazom. Po sestavi je jojobino olje najbolj podobno naravnemu kožnemu sebumu (kompleksni mešanici lipidov, ki jih

proizvajajo in izločajo žleze lojnice), zato ga koža lažje sprejme, hitreje se vpije in ne povzroča neprijetnega draženja.

Karitejevo maslo

Ne pozabite tudi na kožo telesa. Med najbolj priljubljenimi vlažilnimi izdelki

pozimi je zagotovo karitejevo maslo, preizkusite tudi različna negovalna rastlinska olja – polega jojobinega še sezamovo, arganovo in mandljevo – ter jim po želji dodajte nekaj kapljic naravnega eteričnega olja, prav tako losjone in kreme, ki vsebujejo ingver ali rožmarin, dodatka, ki pospešita prekrvitev in ogrejeta telo. Na komolce, kolena, roke in stopala vedno nanesite več negovalnega sredstva, saj je koža na teh predelih še posebno suha.