Zanimivosti

Zaključek koledarskega leta na domačem parketu v Hramu slovenske košarke

R.T.
20. 12. 2019, 15.40
Posodobljeno: 20. 12. 2019, 15.45
Deli članek:

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo koledarsko leto 2019 v soboto ob 17.00 sklenili v ljubljanski Hali Tivoli na dvoboju 12. kola Lige ABA z Mego Bemax.

KK Cedevita Olimpija
Cedevita Olimpija

Moštvo Cedevite Olimpije bo trojček zaporednih domačih tekem v soboto ob 17.00 sklenilo v Hramu slovenske košarke, ljubljanski Hali Tivoli, na dvoboju 12. kola Lige ABA pa se bodo izbranci glavnega trenerja Slavena Rimca pomerili z beograjsko Mego Bemax. Zmaji bodo skušali zabeležiti še tretjo zaporedno zmago, drugo v regionalnem tekmovanju, v tej sezoni pa so Beograjčane že premagali, s 87:63.

Po tem, ko so ljubljanski košarkarji z zmago proti Joventutu Badaloni (103:81) v sredo sklenili nastope v 7Days EuroCupu, je pred njimi v soboto nova preizkušnja, še zadnja na domačem parketu v letošnjem koledarskem letu. V Ljubljano prihaja Mega Bemax, nadarjena ekipa iz Beograda, v vrstah katere najdemo tudi stare znance ljubljanskega kluba. Dres beograjskega moštva namreč nosijo Blaž Mesiček, Nenad Miljenović, ki sta v slovenski prestolnici igrala v minuli sezoni, in mladi Marko Simonović, ki se v Beogradu kali kot posojeni igralec Cedevite Olimpije. V tem tednu se je Mega Bemax okrepila še s Kendrickom Perryjem in Nemanjo Nenadićem.

Medtem, ko so ljubljanski Zmaji skupaj s Partizanom NIS in Koper Primorsko pred začetkom 12. kola poravnani na drugem mestu lestvice Lige ABA z osmimi zmagami in tremi porazi, pa so košarkarji Mege Bemax v prvi polovici sezone regionalnega tekmovanja zabeležili zgolj dve zmagi, v obračun z Ljubljančani pa vstopajo z dvema zaporednima porazoma. Prav mladi Simonović je s povprečjem 14,2 točke, 6,5 skoka, 1,1 blokade in 1,0 pridobljene žoge tudi najbolj učinkovit košarkar svojega moštva. Pri Cedeviti Olimpiji to velja za Codija Millerja-McIntyreja, ki s povprečjem 14,2 točke, 4,5 podaje in 0,9 pridobljene žoge velja za osmega najbolj učinkovitega igralca Lige ABA v tej sezoni.

Vstopnice za ogled tekme so na voljo v spletni trgovini (www.shop.olimpija.com), na vseh bencinskih servisih Petrol in na prodajnih mestih Moje karte. Ob predložitvi vstopnice za ogled sredine tekme 10. kola 7Days EuroCupa na blagajni pred Halo Tivoli, si bodo navijači lahko obračun z Mego Bemax ogledali brezplačno, vsi imetniki vstopnic za ogled tekme z beograjskimi košarkarji, pa bodo imeli hkrati brezplačen vstop tudi na hokejsko tekmo hokejistov SŽ Olimpija, ki se bo v veliki tivolski dvorani začel ob 19.30.

IZJAVI PRED TEKMO:

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:

»Mega Bemax je mlado moštvo, igralci pa veliko tečejo in mečejo za tri točke, hkrati pa igrajo agresivno skozi celotno srečanje. Zagotovo nimajo kaj izgubiti na gostujočem igrišču, obenem pa lahko na seznamu beograjskih igralcev najdemo tri košarkarje, ki so v preteklosti že nosili dres ljubljanskega moštva, in bodo zato toliko bolj motivirani. Obračuna se moramo zato lotiti resno in napraviti vse, da zabeležimo novo zmago. Ne čaka nas lahka naloga, sploh ob dejstvu, da bo sobotna tekma že naša tretja v zgolj sedmih dneh, zato moramo biti osredotočeni in zaigrati energično, če se želimo veseliti novega uspeha.«

Mirko Mulalić, igralec KK Cedevita Olimpija:

»Ker je sobotna tekma z Mego Bemax zadnja v tem koledarskem letu na domačem parketu, si vsi skupaj zagotovo želimo, da bi navijači v čim večjem številu napolnili Halo Tivoli in nas podprli čim bolj. Beograjsko moštvo sestavljajo mladi igralci, ki lahko na igrišče vedno stopijo povsem neobremenjeno, hkrati pa igrajo hitro in zelo dobro izkoriščajo svoje fizične predizpozicije. Čaka nas težka tekma, zato bomo morali biti osredotočeni vseh 40 minut. V kolikor nam to uspe, se lahko skupaj z navijači nadejamo nove zmage.«

LIGA ABA, 12. KOLO

Hala Tivoli (Ljubljana), sobota, 21. december, ob 17.00:

CEDEVITA OLIMPIJA – MEGA BEMAX (nakup vstopnic)