Top flop

Iz lope so mu ukradli orodje, z dreves pobrali sadje

S.S.
18. 11. 2019, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Dreamstime
Fotografija je simbolična

10 V okolici Novega mesta je nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Lastnik pogreša kuhinjske pripomočke, orodje in meso iz zamrzovalne skrinje. Škode je za tri tisoč evrov.

9 Na Prežihovi ulici v Celju je neznani storilec vlomil v hišo in ukradel več medalj.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 Na avtocesti pri izvozu za Trebnje so policisti ustavili bosanskega voznika osebnega avtomobila, ki mu je alkotest nameril kar dva promila alkohola. Kršitelj se je treznil v prostorih za pridržanje, policisti pa so o njegovem podvigu z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

6 Na mejni prehod Jelšane je pripeljal 35-letni državljan Hrvaške, za katerega je razpisan evropski priporni nalog za prijetje, ki ga je izdalo sodišče v Avstriji zaradi kaznivih dejanj zoper premoženje. Pri moškem so policisti našli tudi dobrega pol grama kokaina in ga zasegli, potem pa so 35-letnika odpeljali na zaslišanje in v koprski zapor.

5 Črnomaljski policisti so pri Stražnjem Vrhu ustavili 26-letnega traktorista, ki je vozil neregistriran traktor brez veljavnega vozniškega dovoljenja, kazal pa je tudi očitne znake opitosti. Alkotest je mladeniču nameril kar 3,6 promila alkohola. Traktor so mu zasegli, o kršitvah pa z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

4 Na Čečovju na Ravnah na Koroškem je neznanec s parkiranega avtomobila ukradel sprednje kolo.

3 Pri Hruševju so imeli policisti v postopku 52-letnika iz okolice Postojne, ki je za volan sedel pijan (0,35 mg/l). Ko sta policista izpolnjevala obrazce, pa je pristopil do službenega vozila in začel groziti, ju odrivati, naposled je še pobegnil proti vasi. Policisti zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja.

2 V Novem svetu v Škofji Loki so policisti obravnavali tatvino kajaka, ki je bil spravljen za stanovanjskim blokom.

1 V Portorožu so neznanci vlomili v leseno barako in lastniku ukradli nahrbtno škropilnico, nahrbtno ročno kosilnico, navadno kosilnico in manjši multikultivator, z dreves, ki rastejo na parceli, pa pobrali mandarine in približno 200 kilogramov kivijev. Škode je za tri tisoč evrov.