Prigrizki

Pripravimo preproste jedi za najstrašnejšo noč v letu

Z.F.
31. 10. 2019, 10.38
Posodobljeno: 20. 9. 2023, 19.07
Deli članek:

Noč čarovnic tudi pri nas dobiva vse večji in obsežnejši pomen. Čeprav v številnih trgovinah že lahko kupimo skoraj vse za božič, je te dni naprodaj tudi veliko stvari za noč čarovnic. Mi vam ponujamo nekaj okusnih receptov, da boste lahko noč čarovnic pripravili nekoliko po svoje.

Profimedia
Hrustljave mumije. Mmmm ...

Sladki duhci

Sestavine: 2 banani, 1100 g bele čokolade, košček masla, čokoladne kroglice, rozine.

Priprava: Banane olupimo in po širini prerežemo na polovice. V sredino previdno vstavimo lesena nabodala. Na pari stopimo belo čokolado, ki smo ji dodali košček masla, in pazimo, da ni prevroča. Banane previdno oblijemo s čokolado in postavimo kozarec ter na hladno, da se čokolada nekoliko strdi. Nato na poltrdo zmes prilepimo čokoladne oči in »široko odprta usta« iz rozin.

Halloween puding

Sestavine: vaniljev puding, zeleno jedilno barvilo, gumijasti črvi.

Priprava: Vaniljev puding pripravimo po navodilih proizvajalca. Med kuhanjem dodamo nekaj kapljic zelenega jedilnega barvila. Kozarce, v katerih bomo postregli puding, splaknemo z vodo in vanje položimo nekaj gumijastihčrvov. Prelijemo s pudingom in dodamo še nekaj črvov, ki bodo gledali iz kozarca. Po želji lahko čez puding posujemo nekaj zdrobljenih piškotov, ki bodo dajali videz prsti.

Čokoladna pajkova mreža

Sestavine: neslani riževi vaflji, temna čokolada, bela čokolada, košček masla, plastični pajki.

Priprava: Najprej na pari stopimo črno čokolado, ki smo ji dodali košček masla, in jo s čopičem enakomerno nanesemo na riževe vaflje. Vaflje položimo na pladenj in shranimo v hladilnik, da se čokolada nekoliko strdi. Medtem stopimo belo čokolado s koščkom masla ter jo zlijemo v vrečko. Tej nato odrežemo vogal, da napravimo brizgalko za dekoriranje, in na temno čokolado narišemo pajkove mreže ter pustimo, da se ohladi. Postrežemo z nekaj plastičnimi pajki.

Strašni pajkci

Sestavine: 3 kuhana jajca, žlica majoneze, žlica gorčice, manjši šopek peteršilja, strok česna, črne olive.

Priprava: Jajca trdo skuhamo in ohladimo. Previdno olupimo in prerežemo po dolžini ter odstranimo rumenjake in jih stresemo v kozico. Dodamo gorčico, majonezo, sesekljan peteršilj in zdrobljen česen ter dobro premešamo. Stresemo v vrečko za brizganje in previdno nabrizgamo. Nato po dolžini prerežemo tri olive, ki bodo služile za telo pajkcem. Ostale olive najprej razrežemo po dolžini, nato še po širini in jim naredimo noge.

Hrustljave mumije

Sestavine: 3 večje hrenovke, zavojček listnatega testa, kečap, majoneza, cel poper.

Priprava: Hrenovke po širini prerežemo na polovice. Testo tanko razvaljamo in narežemo na tanke trakce, v katere površno povijemo narezane hrenovke. Položimo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija, pečemo 10 minut. Ko se spečejo, pustimo, da se ohladijo. Nato ob spojih trakov s čopičem tu in tam nanesemo nekaj kečapa. Z majonezo naredimo dva krogca, na sredino katerih položimo zrno popra.  

Zombi kruhki

Sestavine: 10 kosov toasta, 1 avokado, 3 stroki česna, 1 limona, sol, poper, 3 črne olive, 3 redkvice, kisle kumare, ploščica alg za suši.

Priprava: Najprej pripravimo guacamole (pomako iz avokada). Avokado prerežemo po dolžini in z žlico izdolbemo meso ter ga stresemo v mešalnik. Dodamo sok polovice limone, sesekljan česen, ščepec soli in popra ter gladko zmeljemo. Redkvice operemo in jih narežemo na kolobarje, enako olive. Toast popečemo, namažemo z omako guacamole ter z narezano zelenjavo ustvarimo strašne obrazke.

Sladka pokopališča

Sestavine: 6 piškotov Plazma, vaniljev puding, 100 g temne čokolade, 2 beljaka, 3 žlice sladkorja v prahu, 10 piškotov Oreo, 10 žlic mleka.

Priprava: Puding skuhamo po navodilih proizvajalca in zlijemo v kozarce, ki smo jih prej zmočili z vodo. Piškote Oreo previdno razpolovimo in iz njih postrgamo nadev. Piškote zmeljemo, nadev pomešamo z mlekom in ga segrejemo zgolj toliko, da se raztopi, ter prelijemo po pudingu. Pustimo, da se nekoliko ohladi. Medtem stopimo temno čokolado in z njo premažemo piškotePlazma. Beljakom dodamo sladkor in jih stepemo v trd sneg. Zmes nadevamo v vrečko in z njo okrasimo piškotePlazma. Nato na puding dodamo po žlico zmletih oreov in vanje previdno zapičimo okrašene piškote Plazma.

Čarovniški martini

Sestavine: 1 dl vodke, 0,5 dl blue curacaa, 1,5 dl ananasovega soka, 1,5 dl pomarančnega soka, pisane mrvice, led, košček limone.

Priprava: V mešalnik za koktajle stresemo nekaj kock ledu in dodamo tekoče sestavine ter dobro premešamo. Kozarce za martini po robu premažemo z limoninim sokom, nato pa jih pomočimo v mrvice. V okrašene kozarce nalijemo koktajl in postrežemo.