KER VONJ POVE VELIKO

Spremenite kopalnico v prostor sprostitve

Z.F.
31. 10. 2019, 10.01
Deli članek:

V vlažnem in toplem okolju, kot je kopalnica, se bakterije, glivice in neprijetne vonjave zlahka razvijejo. V nadaljevanju vam ponujamo nekaj nasvetov, kako se jih znebiti in kako vzdrževati prijeten vonj.

Dreamstime
Preizkusite odličen trik za čiščenje ročke za prhanje.

Hladni jesenski dnevi se bodo po napovedi vremenoslovcev zdaj zdaj začeli. Posledično bomo prostore manj zračili, saj jih segrevamo, a ne glede na vreme in temperature prostorom dnevno namenite vsaj 10 minut intenzivnega zračenja. To pomeni, da okna in vrata odprite na stežaj, ne zgolj na »kip«. Tako se boste izognili pojavu plesni, izboljšali pa boste tudi svoje počutje. Na pomoč vam lahko priskočijo tudi naslednji triki ...

Vonj borovcev

Povsem jasno je, da je metlica za čiščenje stranišča polna nevarnih bakterij, mikrobov in vonjav. Da bi se temu izognili, v posodo za metlico dodajte nekaj sredstva za čiščenje stranišča in nekaj eteričnih kapljic bora. Tako boste ob vsaki uporabi metlico tudi delno razkužili. Ob tem seveda ne pozabite, da je treba tekočino občasno zamenjati.

Obrišite celotno straniščno školjko

Neprijetne vonjave se skrivajo tudi pod straniščno desko in za njo, pa tudi po vsej površini stranišča, saj izpust vode razprši kapljice z izjemno hitrostjo. Ta težava je še večja, če je v vašem gospodinjstvu več predstavnikov moškega spola.  

Odišavljen toaletni papir

Na karton znotraj toaletne »rolice« kanite nekaj kapljic vašega najljubšega eteričnega olja. Z nenehnim vrtenjem ob uporabi boste poskrbeli, da se bo širil tudi prijeten vonj na mestu, kjer vonjave niso zmeraj najbolj prijetne.

Očistite ročko za prhanje

Ročko za prhanje je težko očistiti, saj le s težavo uspemo odstraniti vso umazanijo iz majhnih šob, skozi katere priteče voda. Svetujemo vam, da šobe najprej dobro zmočite, nato pa posujete s sodo bikarbono in nekaj kapljicami eteričnega olja. V plastično vrečko nato nalijte dva decilitra kisa in jo s pomočjo elastike pritrdite na ročko. Pustite delovati pol ure, potem pa ročko dobro operite.