Zanimivosti

Z nekaj ustvarjalnosti do čudovite dekoracije

Z.F.
26. 10. 2019, 10.50
Deli članek:

Steklene kozarce navadno uporabljamo za spravilo ozimnice, hrambo posušenih zelišč, moke, testenin in še bi lahko naštevali. V nadaljevanju pa vam sporočamo nekaj nasvetov, kako jih lahko uporabite v dekorativne namene.

Pinterest
Z nekaj domišljije kozarce spremenite v čudovite svečnike.

Ste morda pomislili, da bi lahko steklene kozarce uporabili kot dekorativni svečnik, ki ga okrasite po svoje? Kaj pa kot držalo za zobne ščetke? Morda kuhinjski pribor, mesto, kamor shranjujete svojo kozmetiko?

OKRASNI LONČKI

Z malo truda si lahko v svojem domu pripravite mini zeliščni vrtiček, kjer bo vse na dosegu roke pa še izjemno lično bo videti. Potrebujete tri deske, vijake, nekaj kozarcev za vlaganje in pokrovčke, drobno kamenje, substrat za rastline in izbrana zelišča. Deske po želji poljubno pobarvajte, pokrovom izrežite sredino ali pa izberite pokrovčke s snemljivo sredino. Pokrovčke privijte na deske tako, da boste lahko z druge strani nanje privili kozarce. V kozarce nato najprej natresite pest kamenčkov, dodajte nekaj substrata ter vanj posadite izbrano zelišče. Kozarec z zeliščem nato previdno privijte na pokrovček.

Pinterest
Čudovita dekoracija doma, zabave ali praznične mize

SVEČNIK

Za pripravo svečnikov lahko izberete kozarce različnih velikosti. Potrebujete še nekaj vrvi iz jute, akrilne barve ali barve v spreju, ki jih lahko kupite v trgovinah s hobi programom, pištolo na vroč silikon in dekorativne elemente, sveče ter šablone. Kozarce operite in z zunanje strani premažite z izbranimi akrilnimi barvami ali barvami v spreju. Z notranje strani na steklo prilepite izbrano šablono. Te boste našli na spletu. Vrat steklenega kozarca okrasite z nekaj jute in dekorativnimi elementi. Vstavite svečke.

DRŽALO ZA ZOBNE ŠČETKE

Preprost, a izjemno uporaben trik za vsako kopalnico. Potrebujete steklen kozarec, pokrov s snemljivo sredino, košček zaščitne mreže in pištolo na vroč silikon. Pokrovčku snemite sredino in jo uporabite za model, po katerem boste izrezali zaščitno mrežo. Izrezano mrežo nato s pomočjo silikona pritrdite na notranjost pokrovčka, ki ga privijete na kozarec. Po želji kozarec pobarvajte z akrilnimi barvami.

DEKORATIVNA SVETILA

Tako steklene kozarce kot tudi steklenice lahko uporabite za dekorativna svetila. Potrebujete le še verige z lučkami, še bolje svetlobne žice, ki jih kupite v hobi trgovinah ali diskontnih trgovinah z raznoliko ponudbo, nekaj vrvi iz jute in dekorativni material. Svetlobno žico vstavite v kozarec ali steklenico, z juto okrasite kozarce in poljubno dodajte še dekorativni material. Tako uporabljeni kozarci bodo čudovit okras doma, praznične mize ali dobre zabave.