Zanimivosti

FOTO: Oktoberfešta že prvi dan več kot uspela

V.V., T.R.
19. 10. 2019, 10.59
Posodobljeno: 20. 10. 2019, 08.40
Deli članek:

Včeraj smo skupaj s Tanjo Žagar, Petkovo pumpo in DJ Boštjanom ter skupino Mambo Kings otvorili prvi večer letošnje Oktoberfešte na Dolenjskem, ki je potekala na prizorišču pred Qlandio v Novem mestu. Fešta je bila neverjetna, zato nadaljujemo tudi danes, ko bomo praznovali že peti rojstni dan Aktualove galame, pridružil pa se nam bo tudi legendarni, eden in edini Jasmin Stavros.

Jernej Kogelnik za Event24
Oktoberfešta na Dolenjskem: PETEK, 18. 10. 2019

Oktoberfešta znova navdušila Dolenjce!

Tudi letos je na Dolenjskem, natančneje v Novem mestu pred Qlandio, potekala že tradicionalna dvodnevna Oktoberfešta, ki jo prireja agencija za organizacijo dogodkov Event24.

Jernej Kogelnik za Event24
Oktoberfešta na Dolenjskem: PETEK, 18. 10. 2019

Tako kot pretekla leta, je tudi letos popolnoma navdušila obiskovalce, ki so se zabavali še pozno v noč! Dolenjce so na prvi večer letošnje Oktoberfešte dodobra ogreli energična Tanja Žagar, Petkova pumpa z DJ Boštjanom ter neverjetni Mambo Kings, ki so poskrbeli za žur, kot ga še ni bilo.

Najprej je prisotne začela zabavati tradicionalna Petkova pumpa, za njo pa je večer z nalezljivo lepo energijo počasi razgrevala zvezda večera Tanja Žagar, ki je v svojem uro in pol dolgem nastopu, odpela vse svoje največje uspešnice, med njimi tudi skladbe Vino vino, Tiho, tiho čas beži, 5 poljubov, Lepo mi je ipd. Za zaljubljene duše ni manjkala njena verzija skladbe Dan ljubezni, skladba Mala sobica pa je poslušalce takoj za tem že pripravila do doživetega petja in veseljačenja. Nato je prišel čas za nostalgijo - v spomin na najstniška leta je Žagarjeva odpela skladbo Naj pada zdaj dež, s katero je poleti leta 1999 zmagala na slovenski popevki. Njen refren je množica zbranih, v kateri so bili predstavniki obeh spolov in vseh generacij, znala glasno odpeti tudi kar sama, brez pevke. Prav to se je zgodilo tudi ob njeni znani skladbi Hvala, ker si ob meni ti. Sledila je skladba Nora noč. Del njenega besedila je tudi jodlanje, pri katerem se je publika znova izkazala.

Za mikrofonom se je pevki na dobri polovici koncerta pridružil tudi instrumentalist - ki je tako kot Žagarjeva, ki je letos zmagala v televizijskem šovu Zvezde plešejo, zelo dober plesalec - Lazaro Zumeta. Zumeta, ki ima tudi mesto za bobni v pevkini spremljevalni ekipi, je s petjem, repanjem in s svojimi strastnimi gibi vzdušje popeljal še za odtenek višje in zabava je postala še bolj živahna kot prej - publika je ob mešanici tujih in pevkinih poletnih hitov pela, plesala in skakala, se tudi povzpenjala na ramena, tako kot se je to včasih dogajalo na koncertih divjih Rolling Stonesov.

Jernej Kogelnik za Event24
Oktoberfešta na Dolenjskem: PETEK, 18. 10. 2019

Nepregledna množica obiskovalcev je norela, glasno pela in plesala vse do jutranjih ur, na koncu pa sklenila, da se znova vrne tudi danes!

NADALJUJEMO TUDI DANES!

Fešte pa še ni konec. Nadaljujemo tudi danes, ko bo na oder stopila Aktualova galama, ki bo na Dolenjskem praznovala svojo že peto obletnico delovanja. Na praznovanju pa se jim bo pridružila tudi zvezda - eden in edini, legendarni Jasmin Stavros.  

Jernej Kogelnik za Event24
Oktoberfešta na Dolenjskem: PETEK, 18. 10. 2019

Dogodek so omogočili: 

FP avto Novo mesto
 Dolenjske lekarne
 Avtohiša Berus Novo mesto
 Kobra Team d.o.o.
 Instalacije Žagar Novo mesto

VSTOPNICE bodo v prodaji tudi na dan dogodka, in sicer na prizorišču po ceni 15 €.

Kaj še čakate, pridružite se nam na največji in najbolj nori fešti na Dolenjskem!

POZOR: VSTOP MOŽEN SAMO ZA OSEBE STAREJŠE OD VKLJUČNO 16 LET TER S PREDLOŽITVIJO VELJAVNEGA OSEBNEGA DOKUMENTA!

Več utrinkov s prvega večera preverite v spodnji FOTOGALERIJI >>>