Film

Novi Bond bo vozil električni avtomobil

B.K.
13. 3. 2019, 14.29
Deli članek:

Tudi tradicionalni vohun gre v korak s časom.

Profimedia
James Bond in Aston Martin v filmu Spectre.

Kultni lik britanskega tajnega agenta z označbo 007 ni znan kot človek, ki je prijazen do okolja. V franšizi filmov o Jamesu Bondu je naslovni lik namreč večkrat povzročil veliko razdejanje, uporabljal okoljsko škodljivo orožje in sporne načine transporta.

A to bi se utegnilo spremeniti v 25. filmu franšize. Neimenovani viri namreč pravijo, da naj bi Daniel Craig, ki bo Bonda upodobil že v peto, znova vozil prepoznavno britansko znamko Aston Martin, a tokrat v različici Rapide E, z električnim pogonom, poroča britanski časnik The Guardian.

Režiser Cary Joji Fukunaga naj bi bil glavni razlog za to spremembo. Fukunaga je očitno velik ljubitelj narave in nasprotnik fosilnih goriv. Sodelavci naj bi ga za hrbtom celo zbadali, da rad objema drevesa.

Več o tovrstnih spremembah ni znano, a govori se, da naj bi se spor med producenti in prej napovedanim režiserjem 25. filma o Bondu Dannyjem Boyleom, ki je od projekta odstopil pred nekaj meseci, vrtel ravno okoli vpeljave sodobnejših problematik v franšizo. Producente naj bi zmotil predvsem predlog, da bi film pokimal ženskemu gibanju #metoo.

Snemanje težko pričakovane akcije se bo sicer začelo aprila.