Čakala ga je klavnica

FOTO in VIDEO: Misli, da je konj, a je pravzaprav 1,3-tonski bik

S.R.
2. 3. 2019, 15.28
Posodobljeno: 2. 3. 2019, 19.25
Deli članek:

Na majhni kmetiji v Franciji se je pred petimi leti rodil teliček, ki je bil obsojen na klavnico, a je vmes posegla usoda, no, pravzaprav strta dreserka konjev.

Facebook / Aston, le taureau
Rodil se je kot M309, postal je Aston.

Sabine Rouas, dreserka konjev iz Strasbourga, je pred petimi leti izgubila konja, s katerim je preživela 20 let. Vso skrušeno jo je prešinilo, da se ne more več navezati na nobenega drugega konja. Oči je vrgla na bližnjo kmetijo, po kateri je ravno takrat postopala breja krava. Kot pojasnjuje sama, jo je redno obiskovala in ji šepetala, ta pa je kmalu povrgla telička. Pri kmetu, ki se je ukvarjal s prodajo mleka, seveda ni bil zaželjen. Telička, takrat imenovanega še M309, je v tretjem mesecu starosti čakala klavnica, a je vmes posegla Sabine. 

Facebook / Aston, le taureau
Postal je atrakcija.

Najprej se je eno leto borila proti njegovemu zakolu, nato pa ga skupaj z njegovo mamo posvojila in ju oba preselila v svoj hlev, kjer je takrat že kopital mali poni z imenom Sammy. Aston, kot ga je poimenovala, se je s Sammyjem precej zbližal, predvsem pa je pozorno spremljal dresuro in celo osvojil nekaj trikov. Vse ostalo je zgodovina. Aston je zrasel v 1,3 tone težkega orjaka, ki mu ni mar, če kdo sede na njegov hrbet, vešč pa je postal tudi preskakovanja ovir. Danes je ena večjih atrakcij na sejmih in prireditvah po vsej Evropi. Kot pravi Sabine, težave nastanejo samo, kadar je predolgo ločen od Sammyja, takrat postane vznemirjen in razdražljiv, sicer pa je srečen bik. Na facebooku ima več kot 11.000 všečkov, na instagramu pa se ponaša s kar 3400 sledilci.