Lepotni triki

Pomlajeni s pomočjo grozdja, masla in fig

T.D.
2. 3. 2019, 16.12
Deli članek:

Medtem ko ženske iščemo kar najboljšo kozmetiko, s katero bi se polepšale, pozabljamo, da prava lepota v resnici izvira od drugod.

Profimedia
Kuhano maslo ali ghee je spoštovano tudi v tradicionalni ajurvedski medicini, kjer ga uporabljajo za zdravljenje številnih kožnih bolezni.

Manj kot 40 stopinj Celzija naj ima čaj, ko mu dodajate med, da se v prevročem napitku ne izgubijo njegovi zdravilni in lepotni učinki.

Gotovo ste že slišali, da lepota prihaja od znotraj. Lepi smo torej, če smo po srcu dobri in ljubeznivi, res pa je tudi, da lepota bolj zasije, če ji to omogočimo z uživanjem določenih hranil. Življenjska energija, zdravje in tudi lepota so odvisni od kakovosti vseh hranil, ki jih uživamo. Medtem ko nekatera usmerjeno delujejo na življenjsko moč in druga na zdravje, obstajajo tudi takšna hranila, ki izrazito delujejo na lepoto. Če jih poznamo, jih lahko s pridom izkoristimo.

Kuhano maslo

To daje sklepom in tkivom gibljivost in prožnost, očem lesk, glasu pa prijeten ton. Pomlajuje telo, krepi živčni sistem in izboljšuje umske sposobnosti. V njem je veliko vitamina E, močnega antioksidanta, ki spodbuja obnavljanje celic. Kuhano maslo ima najboljši učinek, če ga dodamo mleku ali čaju.

Profimedia
Grozdje, pa naj bo belo ali rdeče, deluje kot naravni čistilec, ki čisti kožo od znotraj in od zunaj, tako da odstrani nečistoče, ji da sijaj in žar.

Grozdje, rozine in fige

V Indiji imajo običaj, da ženin in nevesta popijeta kozarec mleka z rozinami in žafranom, napitek namreč deluje kot afrodiziak. Zaradi veliko vitamina B rozine krepijo živčni sistem, pomirjajo in izboljšujejo spanec. Od nekdaj so znane in cenjene tudi pomlajevalne figove maske za obraz. Sveže ali sušene fige prav tako okrepijo telesne in duševne sposobnosti. Če pojemo nekaj teh sadežev pred spanjem, bo spanec krepak in miren.

Žafran

Je najboljša začimba za ženske, saj izjemno koristno učinkuje na hormonski sistem. Ščepec žafrana in zrno koriandra v kozarcu toplega mleka je zdravilni napitek pri težavah z neredno in bolečo menstruacijo, pa tudi pri težavah v klimakteriju. Po dveh ali treh tednih uživanja tega napitka se hormonski sistem popolnoma uravnovesi. Učinkuje pa tudi proti depresiji in utrujenosti. Priporočljivo je dnevno uživanje žafrana kot dodatka k čaju ali mleku.

Dreamstime
Ščepec žafrana pomaga pri težavah z neredno in bolečo menstruacijo. PPS2: Kuhano maslo pomlajuje telo.

Maska iz grozdja

V skodelico nasujte grozdje in ga zmečkajte, da dobite gladko pasto. Dodajte žličko medu in mešanico namažite na obraz. Pustite delovati 10 minut in izperite z mlačno vodo.

Med in grozdje

Žličko skute in žličko medu zmešajte z grozdnim sokom. Zmes nanesite na obraz in pustite delovati nekaj minut. Potem izperite z mlačno vodo. Po uporabi bo koža mehka in zdrava.