Policisti sumijo umor

Svak na prostosti, o pogrešani 15-letni Rebecci še vedno ne duha ne sluha

R.T.
2. 3. 2019, 14.31
Posodobljeno: 2. 3. 2019, 14.43
Deli članek:

15-letna dijakinja iz Berlina je še vedno pogrešana, njena skrušena družina pa se mora zdaj soočiti še z informacijo, da policija izginotje preiskuje v smeri umora.

Polizei Berlin
Je bila Rebecca umorjena?

Nemška policija še vedno išče slaba dva tedna pogrešano Rebecco Reusch, ki je 16. in 17. februarja konec tedna preživela pri 27-letni sestri Jessici in njenem soprogu Florianu R. v berlinski četrti Berlin- Neukölln, nato v ponedeljek domnevno stanovanje zapustila in kot duh izginila. V šolo je ni bilo na spregled. Policisti so v četrtek 27-letnega svaka pridržali, a so ga nato včeraj izpustili. Starši 15-letnice tako še vedno nimajo odgovora na to, kaj se je zgodilo z njihovo hčerko, a so zdaj prisiljeni, da razmišljajo o najhujšem. Policija je namreč potrdila, da je črn scenarij, da je bila torej Rebecca umorjena, vse verjetnejši. 

Preiskovalci so imeli Floriana na sumu zaradi neskladij med njegovimi izjavami in izsledki preiskave, a hišna preiskava v stanovanju, kjer živi z Rebeccino sestro Jessico, ni obrodila sadov, preiskovalni sodnik pa je včeraj odredil, da ga morajo izpustiti. 

Twitter
Rebecco pogrešajo od 18. februarja.

Starši in njena druga sestra Vivien, vseeno ne nameravajo opustiti upanja, verjamejo namreč, da je Rebecca še vedno živa. »Rebecca, srčno te imam rada. Tako zelo te pogrešamo … našli te bomo živo,« je na Instagramu zapisala 23-letna Vivien. Rebeccina družina Florianu, ki ga policija še vedno obravnava kot osumljenca, sicer stoji ob strani. »Seveda!« je oče pogrešane dijakinje Bernd Reusch včeraj odgovoril na vprašanje, ali je vesel, da so zeta izpustili na prostost. Dejal je še, da je bil od vsega začetka prepričan v njegovo nedolžnost.