Kje in za koliko?

Bogate silvestrske večerje v prestižnih slovenskih hotelih

Mirko Vorkapić
29. 12. 2018, 20.02
Posodobljeno: 29. 12. 2018, 20.05
Deli članek:

Če ne bi posedali ob televizijskih ekranih, se vam ne gre na silvestrovanja v tujino ali pa vas rajanje in program na mestnih trgih ne privlačita, potem obstaja še ena možnost.

Kempinski Portoroz
Kempinski Portoroz

Tudi letos bodo nekateri novo leto dočakali ob preizkušanju izbranih jedi v najboljših slovenskih hotelih. Večina hotelov prireja večerje tudi za tiste, ki ne bodo prespali v hotelskih sobah, ponudba je pestra, a redko dostopna tistim, ki nimajo dovolj debelih denarnic. Ob večerjah poteka tudi zabavni program z didžeji ali bendom. Preverili smo silvestrsko ponudbo v ljubljanskih, mariborskih, portoroških in blejskih hotelih.

Hotel Union
Hotel Union

Grand Hotel Union, Ljubljana (90 evrov)

V Grand Hotelu Union vabijo na »edinstveno silvestrsko doživetje s kulinaričnim razvajanjem v kombinaciji z izbranimi vini«. Kuharski mojstri bodo jedi pripravljali pod taktirko Janeza Dolšaka. Za glasbo bo skrbel DJ Claudio De Tullio.

Hotel Slon
Hotel Slon

Hotel Slon Ljubljana (115 evrov)

Gala silvestrski večer, v praznično odeti hotelski Kavarni, bodo popestrili ritmi žive glasbe skupine Jazz Punt Big Band s 17-članskim orkestrom. Kot so zapisali, vas bo Gala bife večerja s kuhanjem v živo, pod taktirko chefa Janeza Šetine, »popeljala na pravo gurmansko popotovanje«, vse od dimljenega lososa in jastogove juhe do črnih tartufov in razvpite Slonove jagodne torte. Ob polnoči seveda nikakor ne bo manjkal kozarček penine.

Blejski grad
Blejski grad

BLED (150 evrov)

Silvestrovanje na Bledu bo dražje kot v Ljubljani in drugih mestih. Pričakovanje novega leta ob jedači, glasbi in plesu v Grand Hotelu Toplice vas bo stalo kar 215 evrov. Slavnostna večerja v dvorani Grand bo obsegala osem hodov, v znesek pa je vključen kozarec penine. Za tiste, ki si tega ne morejo privoščiti, je dokaj ugodna možnost silvestrovanja v istem hotelu, a v Jezerskem salonu, kjer boste odšteli 45 evrov na osebo. Med dražjimi pa bo tudi silvestrovanje v restavraciji na Blejskem gradu.

PORTOROŽ (195 evrov)

Kako pa je na slovenski obali? Glede na razpoložljive informacije boste najgloblje segli v denarnico, če boste novo leto pričakali v hotelu Kempinski Palace, kjer bosta potekali dve silvestrovanji. Po zadnjih informacijah je zabava v razkošni restavraciji Sophia že razprodana, silvestrovanje v Kristalni dvorani pa je še mogoče rezervirati po ceni 195 evrov na osebo.

MTC Fontana Maribor
MTC Fontana Maribor

MARIBOR (55 evrov)

Najceneje jo boste odnesli v Mariboru. V MTC Fontana v Termah Maribor pripravljajo fuzijo termalnega in kulinaričnega doživetja. Ob toku termalnih vod, masaž in savne bo za vzdušje skrbel DJ, za izbrane jedi pa kuharski mojstri iz Gostilne Pri treh ribnikih.

Terme Krka
Terme Krka

Terme Krka, Dolenjske Toplice (49 evrov)

V Wellness centru Balnea bo silvestrovanje potekalo v bazenih in savnah, ob samopostrežni večerji. »Vse, kar potrebujete, so kopalke, brisača in kopalni plašč. Za ostalo bomo poskrbeli mi,« pravijo na Dolenjskem, kjer bodo polnoč dočakali z glasbenim duetom Efekt, orientalsko plesalko, ognjeno predstavo in silvestrskim presenečenjem.